четвъртък, 8 май 2014 г.

848 свещеници изгонени за сексуално насилие върху деца

Ватиканът е изгонил завинаги от лоното на католическата църква 848 свещеници, обвинени в сексуално насилие върху деца. Пак заради разюздана педофилия, но по-леки наказания, Светият престол е наложил на други 2572-ма божи служители. С цел пресичането на свещеническите мераци за свежа плът занапред Ватиканът ще смята посегателствата върху малолетни за мъчения като тези на инквизицията и ще гони до дупка половите маскари в расо.

Точната информация за наложените от Светия престол наказания на уличени в педофилия свещенослужители бе съобщена във вторник следобед от постоянния представител на папската държавица в ООН архиепископ Силвано Томази. Според някои вчерашни коментари в италианските медии висшият прелат е бил принуден да го направи след обвиненията напоследък на Световната организация към Ватикана, че чиновниците му шикалкавели с конкретните данни за ширещата се сред божите служители педофилия.

Освен това през миналия февруари върховете на Католическата църква бяха нарочени в специален доклад, че едва ли не прикривали сексуалния тормоз, на който похотливците – католически попове, подлагали момченца и момиченца. Посланикът – владика Томази, е оповестил в детайли и за пръв път броя на отлъчените от църквата и наказани за последните десет години свещеници пред специалната комисия на ООН в Женева за мониторинг на изпълнението на Международната конвенция за борба с мъченията.

Ако се вярва на публикациите в италианския печат, то инициатор на суровите мерки срещу педофилите на католическата църква е почитаемият папа Бенедикт XVI. Той се възкачва на престола на свети Петър през април 2005 г. след смъртта на свети Йоан Павел II. Донякъде папа Ратцингер е бил подтикнат да погне педофилите в расо и поради съдебните процеси в САЩ срещу тези похотливци, заради които Ватиканът е осъден да плати десетки милиони долара обезщетения. Истинската борба срещу тях обаче започва сегашният папа Франциск, който вече многократно обяви, че ще направи всичко което е по силите му и с Божията помощ, за да изкорени от църквата пагубното за нея зло.