сряда, 28 май 2014 г.

Миков изключи микрофона на депутат от ГЕРБ

Остър спор между депутатите избухна коя точка от дневния ред да е внесения за обсъждане на
вота на недоверие. Това доведе до изключване на микрофона от страна на председателя на парламента Михаил Миков, докато на трибуната бе депутата от ГЕРБ Румен Иванов.
При поставянето на предложението на гласуване, то бе отхвърлено с мотива, че на дебатите трябва да присъства и премиерът Пламен Орешарски. Последва ново предложение за разместване на точките от дневния ред, но полученият резултат бе същият както и на предишното гласуване.

След второто гласуване, депутатите на ГЕРБ започнаха да напускат пленарната зала, а останалите преминаха към утвърдената точка първа от дневния ред.

В момента Мая Манолова води заседанието.

По-късно през деня ще се състои и обсъждането на поредния вот на недоверие към правителството.

ГЕРБ: Промяна в кабинета е реанимация на мъртвец. Оставка!


"Да се прави ремонт на кабинета е все едно да се прави изкуствено дишане на мъртвец -ефектът би бил същият."

Това заяви от пленарната трибуна днес депутатът на ГЕРБ Цвета Караянчева, изчитайки декларация от името на парламентарната група.

Тя заяви, че изборите за Европейски парламент са били национален вот на недоверие към кабинета, защото партиите, подкрепящи правителството, не получиха обществено доверие.

"Днешното мнозинство стигна до властта с измамата "Костинброд", но преди три дни стана ясно коя е партията с най-високо доверие на българските граждани. Затова призоваваме премиера Орешарски да признае този вот и след като не подаде с достойнство своята оставка преди една година, да я подаде още днес с цялата отговорност, на която е способен", каза Караянчева.

От ГЕРБ призоваха "Атака" да покаже принципност и да прекрати подкрепата си за правителството. Сходен призив хората на Борисов отправиха и към ДПС.

"Една година България спря развитие и реформи, бяха пропилени шансовете за развитие на икономиката, това не може да продължава", отсече Караянчева и призова за оставка.