неделя, 18 май 2014 г.

Топ теории на конспирацията за всички времена

1. Убийството на Кенеди

Американският президент Джон Кенеди е прострелян два пъти на 22 ноември 1963 година, докато обхожда с лимузина центъра на Далас, следван от президентския кортеж. Въпреки че Лий Харви Осуалд е обвинен за убийството и твърденията на разследващите, че той сам е планирал атентата, голяма част от американците и днес продължават да се съмняват в тази версия. Наистина ли той е единственият извършител на атентата или тук се съзира дългата ръка на мафията или правителствени кръгове - това са само част от въпросите, на които вероятно никога няма да бъде отговорено.
2. Роузуел

Какво всъщност се разби на земята в Роузуел, щата Ню Мексико през 1947 година все още остава загадка. Много очевидци разказват за това, което са видели, а конспирацията се подхранва от американската армия, която няколко пъти променя фактите в историята. Само в рамките на час военни офицери съобщават, че са открили разбита летяща чиния, а малко по-късно обясняват, че всъщност става въпрос за метеорологичен балон.
3. Илюминатите и новият световен ред
Конспирация, в която хората вярват искрено. Става въпрос за тайно общество, което е задкулисният играч, управляващ света. На тази група от хора са подчинени правителствата по света. За много исторически събития се вярва, че са продукт на "инженерството" на Илюминатите, чиято цел е да установи нов световен ред. Най-известният знак, който издава за съществуването на тайното общество, е изображението върху еднодоларовата банкнота на всевиждащото око върху египетска пирамида. 
4. Смъртта на Елвис Пресли
Широко разпространето е мнението, че Кралят не е умрял през 1977 година, като е инсценирал собствената си смърт, за да се скрие от обществото, от което се огорчил. Подобни твърдения има и за Кралия на попа Майкъл Джексън, за когото се твърди, че се е скрил заради натиска от звукозаписните компании, които искали да го унищожат.
5. Big Pharma
Big Pharma е прозвището, който се дава на фармацевтичните компании. За тях се смята, че трупат богатства като изписват рецепти за лекарства на хората, без те да имат нужда от тях. Също така се смята, че нарочно се разработват вируси, така че хората да купуват ваксини срещу тях.
6. Подсъзнателната реклама
Широко разпространена теория, която предполага, че правителствата по света и частните компании внушават скрити послания чрез медиите и рекламата, като по този начин влияят на подсъзнателно ниво на поведението на хората.
7. Атентатът на 11 септември
Въпреки стотиците кадри, запечатали събитието, което промени света, все още има хора, които вярват в това, че американското
правителсто стои зад планираните атаки срещу кулите близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк. Според някои от най-запалените познавачи по темата, след врязването на самолетите в кулите е имало взривове под мястото на удара, което е провокирало срутването на небостъргачите. Взривовете били заложени преди катастрофата.