неделя, 8 юни 2014 г.

Плевнелиев: Отиваме към избори през есента

Страната отива към предсрочни парламентарни избори през есента,  заяви президентът Росен
Плевнелиев в Казанлък.
Ясно и това, че датата на изброите е важна, но има и много други важни неща да се свършат, добави той.
"За мен не е просто важно кога, но и какво има да се върши. Искам да проведа поредица от разговори с политическите лидери, търсейки съгласие с тях, ще го нарека широко, защо не и национално съгласие за провеждане на реформи, тъй като очевидно
оттук нататък ни чакат избори, коалиционни правителства.
Но проблемите в сектор здравеопазване, в сектор администрация, в сектор пенсионно осигуряване, проблемите в енергетиката и в много други сфери на държавата, спрените еврофондове, международният имиджов проблем, който имаме, не ни чакат, и те не се интересуват от избори, а се интересуват от здрава, отговорна, политическа работа. Това, което ще направя в следващите дни докато фиксираме формата и разбира се начина, по който политическият елит на държавата заедно надявам се в съгласие и синхрон, ще излезе с ясно послание към нацията кога, но и какво ще се свърши, за мен е важно да го извършим по един достоен начин", уточни Плевнелиев.
Още веднъж формулирам ясно тезата: кога, но също така кой, какво има да върши до парламентарните избори, повтори президентът. Той заяви, че политическите лидери трябва да бъдат честни към народа.
Рано е да се раздават постове. Въпреки това обаче, нека да съм категоричен, че всеки един от нас е време да говори. Това се отнася за министър-председателя, както и за президента, както и за политиците, защото нацията очаква от нас решения, каза президентът.