четвъртък, 17 юли 2014 г.

Малайзийски "Боинг" с 295 души на борда падна в Украйна! ВИДЕО


Терористи са свалили малайзийския "Боинг 777"

Пътнически самолет "Боинг-777" на малайзийските авиолинии е паднал в Източна Украйна недалеч от границата с Русия, съобщава руската агенция "Интерфакс", цитирайки източници от авиационните среди.
Самолетът по линията Амстердам-Куала-Лумпур е бил с 280 души и 15-членен екипеж на борда. Източникът на "Интерфакс" казва, че "на 50 км преди да навлезе в руското въздушно пространство самолетът е започнал да се спуска, а след това е бил открит горящ на територията на Укарйна".

"Лайнерът е рухнал недалеч от Снежное край Донецк, където се водят сражения", уточнява той. В Снежное преди броени дни имаше въздушен удар по жилищни сгради, в който загинаха поне 4 души. Киев почти директно обвини тогава Русия, че неин боен самолет е атакувал блокове и къщи в ранната сутрин.

Потвърждение за инцидента в Украйна е дал пред "Интерфакс" и източник от органите на реда в Киев. По неговите думи машината е изчезнала от радарите на около 10 000 метра височина.

Терористи са свалили малайзийския "Боинг 777", твърди Антон Герасченко, съветник на украинския вътрешен министър, в профила си във фейсбук.


Току-що над Торез терористи от предания на Путин зенитно-ракетен комплекс "Бук" свалиха граждански самолет Куала Лампур - Амстердам, пише Герасченко.

Самолетът е летял над 10 км височина.

Герасченко призовава за намеса на Европа, САЩ и цивилизования свят.


Официално потвърждение на думите му няма.

Опълченците отричат: Не сме сваляли боинга!

Ръководството на самопровъзгласилата се Донецка република отрече слуховете, че опълченците са съпричастни към падането на малайзийския "Боинг". Това съобщава Сергей Кавтарадзе, цитиран от „Интерфакс”.
По думите му опълченците не разполагат с въоръжение, които би могло да свали самолет на височина десет километра. ДНР разполагала единсствено с преносимо зенитно – ракетни комплекси, които имали максимална далечина на поражение три хиляди метра. По думите на Кавтаридзе обаче самолетът може да е бил свален от украинци.
Междувременно журналистът Юрий Бутусов, главен редактор на Цензор.нет цитира свои източници от Министерство на отбраната на Русия. Според тях огънят по самолета е произведен от район, в който са се намирали опълченци. По същото време оттам е преминавал и военно транспортен Ил-76 и е възможно да са се целили в него, но да са ударили малайзийския самолет, твърдят още източниците на Бутусов.

Главатарят на терористите се похвали, че е свалил самолет в Торез

Главатарят на терористите Гиркин се похвали, че в района на Торез неговите бойци са свалили още един Ан-26, пише Униан. Именно в този район се появи съобщение, че е паднал и пътнически самолет на малайзийските авиолинии. Гиркин заяви, че негови хора са свалили самолета.
"В района на Торез току-що е бил свален самолет Ан-26, търкаля се някъде зад шахтата на "Прогрес". Предупреждавахме да не се лети в "нашето небе", цинично пише террористът. "Птичката е паднала, но не е засегнала жилищната част. Мирни хора не са пострадали", уверено пише Гиркин.

Той заявява, че е свален и още един самолет, вероятно Су. Съобщението на Гиркин се е появило около 16:50 часа местно време.

Малазийският самолет е паднал на територията, контролирана от Донецката народна република. Авионът е изчезнал от радарите около 16,20 часа. Боинг-777 е извършвал рейс МН17 по маршрута Амстердам - Куала Лумпур.


Съветникът на министъра на вътрешните работи на Украина Антон Геращенко е сообщил, че малайзийският лайнер е бил свален от  донецките террористи със зенитно-ракетния комплекс «Бук». Загинали са 280 пътници и 15 членове на екипажа.

"Ако и този самолет изчезне", написал холандецът във Фейсбук преди полета

Холандец, който вероятно е пътувал във фаталния „Боинг”, разбил се в Украйна, си е правил шеги с безопасността на самолета малко преди полета. Той е публикувал снимка във Фейсбук на самолета на “Malaysian Airlines”, с който трябвало да лети за Куала Лумпур, съобщава „Мирър”.
Текстът под снимката гласи „Ако и този самолет изчезне, ето как изглежда”. Човекът явно прави връзка с другия злополучен полет на същата авиокомпания – MH370, който изчезна на 8 март и досега не са открити никакви следи от него.

Приятелите на туриста, естествено, се смеят на шегата му и му пожелават приятна почивка. Часове по-късно, обаче, дошла информацията за разбилия се самолет в Украйна и за смъртта на всички 295 души на борда.

Коментарите под снимката станали тревожни, а хората започнали да питат приятеля си дали е на този полет. Като се има предвид броя на полетите от летище „Скипхол”, откъдето е излетял мъжът, а й разбилия се самолет, и часа, с който е пусната снимката във Фейсбук, най-вероятно мъжът е сред жертвите на катастрофата.
Обновена

ВИДЕО