сряда, 9 юли 2014 г.

Светът за Бразилия

Въпреки че Бразилия потъна в скръб след загубата с 1:7 от Германия на полуфиналите на световното първенство, футболните привърженици по цял свят не простиха на отбора на Луис Фелипе Сколари и подигравките в интернет стартираха още от 30-та минута на мача.



Едно просто търсене на "Brazil" в изображенията на google.com може да покаже всякакви колажи - от плесналата се по челото
статуя край Рио де Жанейро, през подигравки с маркетинговите снимки на Неймар, та чак до Ангела Меркел, Адолф Хитлер, блицкрийга на бразилска земя и други. За да бъде картинката пълна, българските фенове на футбола не пропускат цифрата 7, любима за "синята" част на футболна България.
Феновете на футбола от цял свят започнаха подигравките от статуята на Христос Спасителя, който в оригинал е разперил ръце, но в колажите се е плеснал по челото в знак на огорчение и безкраен срам.

Същата тази статуя пък на няколко места е заместена от германския канцлер Ангела Меркел,
вдигнала победоносно ръце. Неймар, макар да е контузен и на болнично легло, също не се размина с подигравките. Неговият лик, разпространен с 1000 картона чрез феновете на стадиона в Бело Оризонте, беше използван и по друг начин. Лицето на бразилския нападател беше вградено върху тялото на обикновен мъж, който рекламира напитката "7up" на снимка в интернет. Препратката не се нуждае от коментар.