неделя, 27 юли 2014 г.

Бареков започна да вади компромати

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е продукт на Държавна сигурност, като службите са го
подготвяли за властови позиции в продължение на 30 години.

Това обяви пред "Нова телевизия" лидерът на "България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков.

Той твърди, че може да докаже с документи твърденията си и скоро ще ги предаде на главния прокурор Сотир Цацаров.

Новият политик така и не отговори на въпроса откъде има документите и насочи за повече информация към генералите Бриго Аснарухов, Кирчо Киров и Димо Гяуров.

"През 2002 г. се получава писмо в Националната разузнавателна служба (НРС), в което писмо се уведомява, че г-н Борисов като нелегален сътрудник на тази служба отказва да работи с нея поради заемането на висш държавен пост - главен секретар на МВР. Когато са го потърсили водещите офицери, той е заявил, че разговорът с него трябва да бъде воден само на ниво шеф на НРС и да се обърна към президента Георги Първанов и премиера по това време Симеон Сакскобургготски.

В сигнала се описва, че господин Борисов в качеството му на главен секретар замита в архивите на МВР следите от своето престъпно поведение в миналото. Също така прочиства архивите на Държавна сигурност от досиета на политически дейци. Първото досие, което г-н Борисов е извадил от ДС е било на г-н Каракачанов (Красимир Каракачанов - лидер на ВМРО).

След което г-н Борисов е предупреден, че трябва да се върне на работа в НРС и да продължава да снася информация, когато той отказва, се стартира разработката "Мазника", в която основни информатори за Борисов са най-близките му след това хора - Иван Драшков и Ботьо Ботев", разказа Бареков.

Той другата седмица щял да отиде при Цацаров "в качеството на високопоставено лице от Европейския парламент". Щял да запознае с документите и Европейския парламент, и групата на ЕНП.

Новият политик заплаши, че ще ратърси политическата система из основи, защото обещал на българския народ, че ще има рестарт на политическата система.

Тази коалиция в парламента между ГЕРБ и ДПС не е случайна, атаките срещу мен не са случайни, смята Бареков (периодично през последните години твърди, че животът му е застрашен).

"Въпреки всички заплахи срещу мен, аз ще оцелея и на 5 октомври ще има рестарт на политическата система в България", закани се бившият журналист.

Борисов иска проверка на обвиненията срещу него от Бареков. Били клевети

С писмо Борисов настоява, във връзка с петте дела за клевети и обиди, които води срещу Николай Бареков, незабавно и в съответствие със закона да се проверят всички направени клеветнически твърдения от Николай Бареков на 27.07.2014 г., от които нито едно не е вярно.

Освен това, във връзка с обосновани съмнения за подготовката на умишлено фалшифицирани компромати с цел публично дискредитиране, Бойко Борисов призовава да бъде извършена проверка и в тази посока.
Обновена