четвъртък, 24 юли 2014 г.

Вече започнаха консултациите при президента


Бойко Борисов върна мандата след  3 секунди

След гласуваната в парламента оставка на правителството, ръководено от Пламен Орешарски,
президентът Росен Плевнелиев започна консултации с парламентарните групи в 42-рото Народното събрание.

"Намирам днешните консултации за доста прибързан ход от страна на президента. И само от уважение към президентската институция и президента участваме в тези тях."

Това заяви председателят на ПГ на Коалиция за България Атанас Мерджанов преди началото на свиканите за 15 часа днес консултации при Росен Плевнелиев.

"Някак си не съвсем редно и нормално е в деня на гласуването на оставката скорострелно да бъдат свикани консултациите", каза Мерджанов. Той уточни, че при всички случаи БСП ще участват в консултациите, но трябва да получи категоричен отговор от отговорните органи и уточни, че след два дни партията има Конгрес, а в момента тече пленум.

Мерджанов дойде на "Дондуков" 2 заедно с Корнелия Нинова. В президентството след представителите на БСП влезе и лидерът на ДПС Лютви Местан. Междувременно в сградата влезе и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Бойко Борисов върна мандата след  3 секунди
Бойко Борисов върна мандата за съставяне на правителство, връчен му от президента Росен Плевнелиев около 16,25 ч. днес. Лидерът на ГЕРБ, който бе номиниран и за премиер, държа папката точно 3 секунди и я предаде обратно в ръцете на държавния глава.
Утре президентът ще връчи мандата на БСП, а след това на ДПС.

Обновена