неделя, 16 ноември 2014 г.

Цитат на деня! Палми Ранчев: Кубрат си играе със стила от ЦСКА - лева, лева, пак лева и от време на време десна

Писателят-боксьор Палми Ранчев направи сбит анализ на загубата на Кубрат Пулев от
Владимир Кличко. Той подкрепи тезата на самия боец, който още вчера каза, че прекалено бързо е стигнал до грандиозния сблъсък и липсата на опит на възможно най-високото равнище му е попречила.
В тв предаването "На светло" Ранчев обясни, че щабът на Пулев е пропуснал да инвестира още около 1.5 милион долара. С парите трябвало да се осигурят още няколко качествени съперника, които да помогнат на Кубрат да вдигне класата си, вместо дълго време да тренира без реален съперник в залата. Заради това той не е успял да стигне истинско професионално равнище.

"Трябваше да играе пак за европейската титла. Да изграе още 3-4 панаирджийски мача, като този с Ивица Петрович, макар че дори там се видя, че Кобрата има проблеми със средната дистанция. А срещата с Кличко да бъде за след година", каза Ранчев и уточни: "Кубрат си играе със стила от ЦСКА - лева, лева, пак лева и от време на време десна", каза Ранчев.

Според него и Пулев, и Кличко са праволинейни по социалистически, но българинът не е бил готов за сблъсъка. "Не той бързаше за мача, а тези около него, швейцарците, искаха да си върнат инвестираните пари. Дори го накараха да се откаже от европейската титла, за да играе с Кличко", каза Ранчев.

Писателят заяви още, че се е видяла разликата в техниката. "Кличко плаща на спаринг партньори по 500 евро на рунд, Кубрат нямаше спаринг партньори. Кубрат ще продължи, въпросът е как. В професионалния мач не се отказва мач - откажеш ли, спират да те викат", допълни още Палми Ранчев.