понеделник, 3 ноември 2014 г.

Реформаторите са готови с министрите

"Утре ще има конкретни предложения на Реформаторския блок за участници в Министерския
съвет".

Това каза лидерът на ДСБ Радан Кънев малко след като излезе от стаята на ГЕРБ в Народното събрание, където имаше работна среща на реформаторите.

"Имаме представители на отговорно политическо ниво на политическите партии, в това, което ще предложим. Отговорно политическо ниво значи председатели, зампредседатели, отговорни секретари", каза Кънев на въпрос дали политически фигури от ДСБ, СДС и ДБГ ще участват в правителството.

"Противно на публикациите в медиите сме били скромни. Не са нито 8, нито 9". Така Кънев коментира въпроса в кои сфери реформаторите ще искат да имат министри. И намекна, че донякъде е спазен принципът за това участието във властта да е пропорционално на представителството в парламента.

"Този въпрос ще намери своя отговор, но нека не влизаме в него сега". С тези думи пък лидерът на ДСБ отговори предложенията от ГЕРБ да стане премиер.

Програмната декларация на новото управление вече била готова. Коалиционно споразумение ще се подпише, след като се уточнят мнозинството, програмата и имената на министрите.