събота, 22 февруари 2014 г.

Вижте разкоша в двореца на Янукович! Снимки

Частен зоопарк, луксозна тоалетна и какви ли още не глезотии откриха демонстранти в
изоставения дворец на украинския президент Виктор Янукович. По-рано днес стана ясно, че протестиращите са превзели президентския дворец, а в района не се наблюдава присъствие на силите за сигурност.
Ето го и доскорошния дом на украинския президент - поглед отвън и отвътре.





#ДАНСwithme

Протестът! Ден 254-и!

Тимошенко на майдана, ще говори за съдбата на Янукович! Първи снимки

Първа снимка на Тимошенко
Юлия Тимошенко възнамерява да участва на изборите за президент на Украйна, насрочени за
25 май, предаде ИТАР-ТАСС. „В момента пътувам за киевския площад Независимост. Ще се кандидатирам за поста на президент”, заяви Тимошенко, преди да отлети от Харков за Киев."
Бившият украински премиер бе изведена от болницата в инвалидна количка, но с бодър вид. Очаква се тя да пристигне на площад Независимост в Киев след около 2 часа.

Кортежът на Тимошенко беше изпратен с овации от стотици симпатизанти на нейната партия "Батьківщина" пред болницата Харков.

Преди минути Юлия Тимошенко „обнародва” и новия си профил във Фейсбук.

„Днес ще бъда на Майдан, ще говоря за това какво да направим с диктатора Янушеску”, написа тя, завъртайки игра на думи и сравнявайки президента Янукович с Чаушеску.

Вижте какво има в превзетата от демонстранти резеденция на Янукович! Снимки

В Межигирия, частната резиденция край Киев на украинския президент, журналисти откриха
златна монета с образа на Виктор Янукович.

Монетата тежи 1 килограм, пише Gazeta.ua.

В резиденцията, която вече е превзета от демонстранти, има 31 автомобила и 8 мотоциклета.
 
Сред моторите има "Иж" и "Харли", а сред колите - класически автомобили от 50-те и 60-те години на миналия век.












Обрат: Янукович няма да подава оставка! Видео

Президентът на Украйна Виктор Янукович заяви, че в страната се извършва държавен преврат
и той - в качеството си на държавен ръководител - няма намерение да подава оставка.

В ефира на украинската телевизия UBR Янукович каза още, че ще направи всичко възможно, за да няма кръвопролития в страната.

Опитват се да ме сплашат и да ме накарат да подам оставка. Но аз няма да подавам оставка, категоричен е Янукович.

По-рано днес партията на Юлия Тимошенко "Батьківщина" съобщи, че украинският президент Виктор Янукович е подал оставка.

"Мисля, че вече официално ще съобщят, че Янукович подаде оставката си, а Юлия Тимошенко е на свобода", заяви депутатът от "Батьківщина" Вячеслав Кириленко.

ВИДЕО

Янукович подава оставка! Изкараха от затвора Юлия Тимошенко

Президентът на Украйна Виктор Янукович е решил да подаде оставка. Новината гръмна от
сайта на Еспресо TV, която се позовава на свои информирани източници. Според изнесените данни се очаква всеки момент от трибуната на Великата Рада да бъде прочетен документ, който да официализира дългоочаквания изход от кризата.
Еспресо TV твърди, че новината е била потвърдена от представителя на президента в парламента Юрий Мирошниченко. Официалният сайт на държавния глава, където евентуална оставка би трябвало да придобие публичност, е временно недостъпен.

Украинската Върховна Рада прие закон-изменение и допълнение в Наказателния и наказателно-процесуалния кодекс. Той позволи освобождаването от затвора на бившия украински премиер Юлия Тимошенко. Постановлението на парламента днес бе подкрепено от 322-ма депутати. Те посрещнаха резултатите от гласуването с аплодисменти и скандирания на лозунга "Свобода за Юлия!". Според "Обозреватель" Тимошенко вече е излязла от затвора и е на свобода.

Цитат на денят

Бойко Борисов: „Чух, че следващият напуснал ГЕРБ ще е висок, умен, красив..., но освен мен за друг не се сещам?!"

Синхронизъм или странните съвпадения в живота на всеки човек

Пример за явлението синхроничност, закономерна повторяемост на исторически събития или
предварително предначертание на съдбата на всекиго, или просто суеверие?
Тези странни съвпадения, отдавна са получили името – феномена синхронизъм. Този термин едновременно и независимо един от друг за първи път е предложен от двама видни учени в областта на физиката и психологията. Нобеловият лауреат Волфганг Паули и прославеният психолог Карл Густав Юнг стигнали до извода, че съвпаденията са нещо повече от проста случайност. Те смятали, че несвързаните по никакъв начин събития всъщност са обединени от обща причина или може да възникнат без всякаква причина независимо от известните закони на природата.

Двамата обяснявали позицията си с това, че законите на природата не се явяват абсолютни. Юнг и Паули казвали, че връзката между събитията може да има основополагащо значение за човека, независимо че противоречи на наложените представи за света и законите, които го управляват.

Юнг постулира: Космосъс с такива малки чудеса отговаря на вътрешната дълбока потребност на психиката. Макар че съвпаденията може да се случват в резултат на случайност, истинската синхронност възниква тогава, когато индивидът се нуждае от нея.

За да доведе до широката публика тези революционни мисли и да обясни за какво иде реч, Юнг взел за пример сравнението на сънищата. Повечето от тях нямат значение – в тях не присъства важна символика. Но когато разумът е потресен или нещо го измъчва, възникват сънища, пълни със смисъл.
1. „Титаник“
Ето някои любопитни случайности: Трагедия на кораба „Титаник“, случила се през 1912 година.
Но малцина знаят, че през 1898 година издателство „Менсфилд“ издава романа на почти неизвестния писател Морган Робертсън „Безсилие“ или „Крушението на Титан“, който изобщо непредизвикал никакъв интерес у читателите. Действието на романа се развива на кораба „Титан“, описан със следните размери: дължина 243 м, водоизместимост 70 хил. тона, мощност на двигателите 50 хил. к.с., скорост 25 възела, 4 тръби, 3 винта.

В една студена априлска нощ корабът се сблъсква с айсберг и потъва. 14 години по-късно потегля в своя първи рейс реалният „Титаник“. Той има дължина 269 м, водоизместимост 66 хил. тона, мощност 55 хил. к.с., движи се със скорост 25 възела в час, има 4 тръби и 3 винта.

В студената априлска нощ „Титаник“ се сблъсква с айсберг и потъва.

„Може ли да се обясни само със случайно съвпадение трагичната съдба на американските президенти, избрани в година, която завършва на нула?

Линкълн (1860), Гарфийлд (1880), Маккинли (1900), Кенеди (1960) били убити, Харисън (1840) умрял от възпаление на белите дробове, Рузвелт (1940) – от полиомиелит, Хардинг (1920) след тежък инфаркт. Покушение имаше и върху Рейгън (1980).

Роман предрича съдбата на Титаник
През 1898г. Морган Робъртсън написва “Futility” (Лекомислие). Книгата описвала първото пътуване на един трансатлантически луксозен пътнически кораб на име “Титан”. Макар да бил смятан за непотопим, корабът се сблъсква с айсберг и потъва, погубвайки стотици животи. През 1912г. трансатлантическият луксозен кораб “Титаник”, който също се считал за непотъващ, предприема първото си пътуване и се удря в айсберг, при което загиват стотици хора. В книгата, месецът на инцидента бил април, точно като в истинския случай. В романа на кораба пътували 3000 пътници, а на истинския “Титаник” 2227. В книгата спасителните лодки били 24, а на истинския кораб 20.


Месеци след потъването на “Титаник” един параход пътувал през мъгливия Атлантик. Само едно младо момче стояло на стража. Изведнъж му хрумнала мисълта, че в момента се намират точно на мястото, където бил потънал “Титаник” и момчето внезапно се ужасило, защото осъзнало, че името на парахода му носи злокобна прилика – “Титаниан”. Обзет от паника младежът вдигнал тревога. Корабът спрял точно навреме: един огромен айсберг се появил от мъглата точно на пътя им. “Титаниан” бил спасен.

2. Абрахам Линкълн и Джон Кенеди

Има и други, не по-малко озадачаващи съвпадения и поредица от факти, свързващи по необясним начин събития от живота на двама американски президенти Абрахам Линкълн и Джон Кенеди.

Абрахам Линкълн е роден през 1818 г., a Джон Кенеди е роден през 1918 г. (разликата е 100 години). Линкълн става президент на САЩ през 1860 г., a Кенеди става президент през 1960 г. (разликата отново е 100 години). И двамата са южняци, преди да станат президенти са били сенатори, по време на своето управление се придържат към демократични възгледи и защитават гражданските права.

И двамата са убити в петък, с куршум в тила. И двамата в присъствието на съпругите си. Линкълн е убит в театър „Форд“, Кенеди пътувал с автомобил „Линкълн“, произведен от фирмата „Форд“. След убийството приемник на Линкълн става Ендрю Джонсън, роден през 1808 година; приемник на Кенеди след убийството – Линдън Джонсън, роден през 1908 година.

Убиецът на Линкълн – Джон Бут (John Wilkes Booth) е роден през 1839г. Ли Харви Осуалд (Lee Harvey Oswald) е роден през 1939. Двамата убийци са от южните щати, и двамата споделяли екстремистки възгледи. И двамата са убити, преди да бъдат осъдени. Бут стрелял в Линкълн в театъра, полицията го открива в склад; Осуалд стреля в Кенеди от прозореца на близкия склад с книги и се скрива в театъра. Линкълн имал личен секретар с фамилия Кенеди. Той настоявал президентът да не отива в театъра във вечерта на убийството.

Секретарката на Кенеди Емили Линкълн съветвала президента да отмени пътуването си в Далас.
Малко преди смъртта си Линкълн посетил градчето Монро (Monroe, щат Maryland);
Кенеди преди смъртта си посещава Мерилин Монро (Marilyn Monroe).

Имената на двамата президента (LlNCOLN и KENNEDY) са 7-буквени, на техните приемници (ANDREW JOHNSON и LYNDON JOHNSON) – 13-буквени буквени, а на убийците им (JOHN WlLKES BOOTH и LEE HARVEY OSWALD) – 15-буквени.

Ето и 17-те на брой са съвпаденията (синхроничностите), открити в живота и насилствената смърт на президентите Линкълн и Кенеди:

1.Линкълн е избран за президент през 1860, а Кенеди през 1960.
2.И двамата са ангажирани със защитата правата на човека.
3.И двамата са убити в петък в присъствие на съпругите си.
4.И двамата са застреляни в главата, със стрелба откъм гърба.
5.Приемниците и на двамата носят името Джонсън и са демократи от Юга и членове на Сената.
6.Андрю Джонсън е роден през 1808, а Линдън Б. Джонсън през 1908.
7.Техните убийци – Джон Уилкис Буут и Лий Харви Осуалд са родени съответно през 1839 и 1939.
8.И Буут, и Осуалд са южняци, привърженици на непопулярни идеи.
9.Линкълн е убит в театър „Форд“, а Кенеди – в автомобил „Форд“.
10.По време на престоя си в Белия дом и двамата загубват синове.
11.Секретарят на Линкълн, чието малко име е Джон(малкото име на Кенеди е Джон), го предупреждава да не ходи на театър. Секретарят на Кенеди, чието име е Линкълн, му препоръчва да не пътува за Далас.
12.Буут застрелва Линкълн в театъра и избягва в един склад. Осуалд застрелва Кенеди от един склад и се скрива в театър.
13.Имената и на двамата президенти са със 7 букви(на английски).
14.Имената и на двамата убийци са с 15 букви.
15.И двамата убийци са застреляни преди съдебния процес.
16.Имената на Андрю Джонсън и Линдън Джонсън се състоят от 13 букви.
17.Първото публично предложение за издигане кандидатурата на Линкълн на президент, визира като негов вицепрезидент кандидат с името Джон Кенеди.

3. Подобни съвпадения откриваме и при просто сравнение на дати в живота на Наполеон и Хитлер.

Наполеон се е родил през 1760 г.; Хитлер се е родил през 1889 г. (разликата е 129 г.)
Наполеон е завзел властта през 1804 г.
Хитлер е дошъл на власт през 1933 г. (разликата е 129 г.)
Наполеон е влязъл във Виена през 1812 г.
Хитлер е влязъл във Виена през 1941 г. (разликата отново е 129 години)
Наполеон е загубил войната през 1816 г.
Хитлер е загубил войната през 1945 год. (разликата е 129 години)
И двамата са дошли на власт, когато са били на 44 години.
двамата са нападнали Русия, когато са били на по 52 години.
И двамата са загубили войната, когато са на 56 год.
С кратко пресмятане, можем да забележим, че може би в скоро време световната история ще се попълни с две имена, подобни на Хитлер и Кенеди, или Линколн и Наполеон…
Хитлер е роден през 1889 г. Прибавяйки 129 години, ще получим 2018 година. Кенеди е роден през 1918 година. Прибавяйки към него 100, получаваме 2028 г. Разбира се, това е проста математика, която нищо не подсказва, но пък кой знае… Може би не бива закономерността да остане незабелязана.

4. Кръстословицата на „Дейли телеграф“

Друг случай, влязъл в историята разузнаването, разказва следното: Малко преди десанта на съюзниците в Нормандия през 1944 година в английския „Дейли телеграф“ била публикувана кръстословица, чийто отговори – думите „Нептун“, „Юта“, „Омаха“, „Юпитер“ били дълбоко зашифрованите кодове на операцията по десанта на съюзническите войски, включително и името на секретната операция „Overload“.

Цялото английско разузнаване нахлуло в редакцията на вестника, търсейки немския супершпионин.

Станало ясно, че кръстословицата е съставил невинен учител, старче, което повече от 20 години се занимавал с това, добавяйки си малко допълнителни средства.

5. Едгар По

През 1838 година американският писател Едгар По написал „Повест за приключенията на Артур Гордън Пим“. В нея той разказва как след корабокрушение четиримата спасени се оказали в открито море. Доведени до отчаяние от глад, тримата от тях убиват четвъртия и го изяждат. В книгата неговото име е Ричард Паркър. През 1884 година корабът „Магнонет“ претърпява корабокрушение.

Четирима от моряците се спасяват и подобно на героите на Едгар По, се оказват в една лодка. След дълго скитане сред морските простори, обезумели от глад, тримата убиват и изяждат четвъртия. Името му се оказва, че е … Ричард Паркър.

6. Марк Твен

През 1865 година в романа си „От Земята до Луната“ Жул Верн пише за полета на трима души до Луната. Размерите на изстреляния снаряд са следните: височина 3,65 м, тегло – 5547 кг. След сто години „Аполон-8″ с екипаж от трима души за първи път обикаля Луната. Модулът „Аполо-8″ е с височина 3,60 м и тегло 5621 кг. Двата апарата стартират през декември от Флорида, а после се приземяват в океана.

Разстоянието между точките на приводняването на апаратите е по-малко от 4 км. 5 През 1922 година френският художник Рене Шарбоно нарисувал картината „Жана д’Арк на кладата“ по поръчка на кмета на Руан.

За модел той използвал младичката студентка Жана Ленуа. на следващия ден след като закачили платното в изложбената зала, в университетската лаборатория избухнали реактиви, а там се намирала Жана, която не успяла да избяга от помещението и изгоряла жива.

Космическата душа на Марк Твен/Марк Твен и Халеевата комета
Марк Твен е роден на 13 ноември 1835г., две седмици след най-близкото регистрирано досега прелитане на Халеевата комета край земята. През 1909г. Твен пише: „Дойдох с Халеевата комета през 1835г. Следващата година тя идва отново и очаквам да си отида с нея. Ще бъде най-голямото разочарование в живота ми, ако не си отида с Халеевата комета. Всевишният без съмнение ще каже: „Ето две необясними явления; дойдоха заедно, трябва и да си отидат заедно“. И действително, Марк Твен умира на 74-годишна възраст на 21 април 1910г., два дни след преминаването на кометата над Земята.

7. Двойникът на Умберто I, крал на Италия

В книгата си „Двойниците – в легендите, магията и живота “ ( ИК „Персей“) руският историк, изследовател и писател Тересов изучавайки живота на двойниците твърди, че неочакваната среща на двойници предвещава на единия от тях скорошна гибел. В книгата си той разказва за първия монарх на обединена Италия, крал Умберто, който наследил короната от своя баща – крал Виктор-Емануил. И понеже Умберто не можел да се похвали с добро здраве, прекарвал по-голяма част от времето си в извънградските си резиденции. Разхождайки се в околността, си позволявал заедно с няколко свои приближени да влиза в крайпътни гостилници и да обядва там.

Лятото на 1900 година Умберто прекарал в северна Италия, в кралската резиденция край град Монц. Веднъж, след традиционната си разходка в планината, Умберто І и неговите спътници, слезли в Монц. Компанията избрала малка гостилница на градския площад и без много шум скромно заела една от масите. Кралят, тъй като се бил задълбочил в изучаване на даденото му меню, отначало не обърнал никакво внимание на обслужващия го човек. Но чувайки странния шепот на спътниците си, вдигнал очи и видял пред себе си… себе си! Човекът – точно копие на крал Умберто – стоял до масата, облечен в бяла риза, цветно елече, препасан с голяма бяла престилка. Това бил собственикът на заведението, в което кралят се готвел да обядва. След като дошъл на себе си от удивлението, Умберто І попитал гостилничаря:

Как се казваш?
Умберто, Ваше Величество – отвърнал той и се поклонил почтително.
И ти ли си Умберто? – изумил се кралят. – А къде си роден? И кога?
Роден съм, Ваше Величество, в Торино на 14 май 1844 година – отвърнал гостилничарят.
Дявол да го вземе! – успял само да каже по този повод кралят: били пълни връстници със собственика на гостилницата!
Кралят продължил да задава въпроси и се оказало, че на 8 януари 1878 година, когато кралят Умберто I бил коронясан, гостилничарят Умберто открил своето заведение; оженили се в един и същи ден и жените им били съименнички, а на първородните си синове двамата Умбертовци също дали еднакви имена!

След като се наобядвал при двойника си, тръгвайки си от ресторанта, Негово Величество милостиво благоволил да потупа своя връстник и съименник по рамото и да му назначи аудиенция за следващия ден. През остатъка на деня и вечерта това необичайно произшествие било основна тема на разговорите в кралската резиденция и в заведението на стария Умберто. Скептиците в двореца се придържали към мнението, че гостилничарят, знаейки за поразителното си сходство с величеството, е решил да обърне този факт в своя търговска полза, като всячески се опитва да копира краля.
На следващия ден, когато спортният празник на градския стадион завършил, кралят тръгнал към очакващата го карета. И тъкмо се канел да се качи в нея, когато един от адютантите му доложил, че гостилничарят Умберто в резултат на назначената аудиенция станал жертва на нещастен случай.

Я виж ти – философски отбелязал кралят, повдигайки крак към стъпенката на каретата, – все пак съдбите ни в нещо се различават…
Но не могъл да довърши фразата, защото точно в този момент от тълпата изскочил човек в черен плащ, извикал:”Смърт на тиранина!” и стрелял три пъти с пистолет в гърдите на краля. Един от куршумите улучил монарха право в сърцето и го убил на място. Падайки мъртъв от ръката на терорист, член на анархистка организация, състояща се от италиански емигранти, живеещи в САЩ, кралят надживял своя двойник, гостилничаря, с по-малко от час.“

а) Двамата били родени в един и същи ден и година (14 март 1844г.).
б) И двамата били родени в един и същи град.
в) И двамата били женени за жени с името Маргерита.
г) Ресторантьорът отворил заведението си в същия ден, в който крал Умберто бил коронясан за владетел на Италия.
д) На 29 юли 1900г. крал Умберто бил уведомен, че ресторантьорът е загинал в същия ден при някакъв загадъчен инцидент със стрелба. По-късно същата вечер кралят бил убит от един анархист в тълпата.

8. Прокълната кола на Джеймс Дийн

През септември 1955г. американският актьор Джеймс Дийн загива в страховита автомобилна катастрофа със своето спортно Порше. Впоследствие същата кола донася нещастие и на много други хора.

Когато Поршето било вдигнато от мястото на катастрофата и закарано в един гараж за ремонт, двигателят му паднал върху един от механиците и счупил и двата му крака. Двигателят бил купен от един доктор, който го поставил в състезателната си кола и скоро след това загинал в катастрофа по време на едно рали. Един друг автомобилен състезател загива в същия инцидент – в колата му бил монтиран задвижващ вал от Поршето на Дийн. Когато по-късно Поршето на Джеймс Дийн било поправено, гаражът в който било ремонтирано изгорял до основи. Колата била изложена на панаир в Сакраменто, където паднала от подиума си и счупила бедрото на един тинейджър. В Орегон ремаркето, в което била натоварена колата, се откачило и се разбило във витрината на един магазин.
Накрая, през 1959г., колата мистериозно се разпаднала на 11 части.

9. Мъж спасява падащо бебе два пъти

През 30-те години на миналия век в Детройт, една млада (и невероятно безотговорна) майка щяла да бъде вечно благодарна на един мъж, на име Джозеф Фиглок. Докато Фиглок си вървял по улицата, бебето на майката паднало от високия прозорец върху него. И мъжът и малкото бебе се отървали без наранявания, което само по себе си било невероятен късмет. Но само година по-късно, абсолютно същото дете отново пада от същия прозорец върху нищо неподозиращият Джозеф Фиглок, който отново минавал по същата улица. Двамата и този път се разминали без наранявания. (източник: Mysteries of the Unexplained)

10. Куршум достига целта си години по-късно

Хенри Зигланд смятал, че е изиграл съдбата. През 1883г. той скъсал с приятелката си, която извършила самоубийство от отчаяние. Братът на момичето бил толкова разгневен, че издирил Зигланд и го застрелял. Вярвайки че Зигланд е мъртъв, братът насочил оръжието към себе си и отнел животът си. Но Зигланд не бил мъртъв. Куршумът, всъщност само бил одраскал бузата му и се бил забил в едно дърво. Зигланд вероятно се е смятал за невероятен късметлия. След няколко години, обаче, той решава да отсече голямото дърво, което все още пазело куршумът в ствола си. Задачата му се сторила доста трудоемка и той решил да взриви дървото с няколко пръчки динамит. Експлозията накарала куршумът да се забие право в главата на Зигланд, убивайки го на място. (източник: Ripley’s Believe It or Not!)

Почина Джоко Росич!

“Джоко Росич не се е мъчил. До последно не дойде в съзнание. Потъваше все повече и повече,
нищо не можеше да се направи. Поднасям съболезнованията си към семейството на този наистина прекрасен човек”, заяви  Любомир Спасов-директор на Правитеслтвена болница.
Джоко Росич е роден на 29 февруари 1932 година.
Майка му е българка, а баща му сърбин. Роден е в бившата република Югославия, но от 1951 г. живее в България. Завършва икономика и школа по радиожурналистика, след което работи 17 години като журналист в БНР. Снима се в български, унгарски и сръбски филми. Понякога е наричан "легендарният каубой".
Носител е на орден "Кирил и Меодий" първа степен. Джоко Росич е любител и колекционер на оръжия, най-вече ножове.
Джоко Росич - актьорът с най-запомнящ се дрезгав глас, участва в над 110 филма.
Едни от най-известните филми в които е участвал са "Осмият", "Езоп", "Демонът на империята", "Михаил Строгов", "На всеки километър", "Гоя", "Антихрист", "Баща ми бояджията", "Иван Кондарев", "Сватбите на Йоан Асен", "Войната на таралежите", "Камионът" и "Време разделно".

СмЕх

- Ало, пътна помощ ли е?
- Да, кажете.
- Стана една катастрофа... Да дойдете да прибирете колата.
- На кой адрес?
- На "Евлоги Георгиев" № 42, 44 и малко на 45.
***
- В този замък има ли призраци?
- Всички така говорят! Мен ако питате, това са само слухове - аз и до ден днешен не съм видял нито един призрак! А живея тук от вече осемстотин години!
***
Василиса Прекрасна била просто невероятна.
Вдигне дясната ръка - появява се езеро, вдигне лявата - лебеди плуват в езерото... вдигне още 200 грама - започват и по-сложни халюцинации....
***
От зоопарка е избягал пазачът. (Въпреки, че е възможно лъвът да не казва цялата истина.)
***
Карал си един колелото по селския път. Жега - страшна, пътят - в трапове и ями - изморил се човекът и спрял да си почине на един мост. Гледа: на моста - рибар. Седи си и гледа втренчено плувката.
- К'во, рибка ли ловим?
Онзи мълчи.
- Викам, рибка ли ловим?
Отново мълачние.
- Бе, ти да не си глух?! Питам те рибка ли ловиш?
Нищо.
Теглил му една на ум тоя и се качил на колелото. Заизкачвал един баир - върти, върти, очите му ще изскочат, а жегата - жестока! Тъкмо се изкачил на високото и гледа, че рибарят му маха. Спуска се той бързо, стига до моста, а там рибарят:
- К'во, колело ли караме?!
***
Един отива при комшията и го пита:
- Абе, Пешо, ти ли вари ракия миналата седмица?
- Да, защо?
- Хайде да те помоля вече да не си изхвърляш джибрите в гората, че оня ден ходих на лов и едни пияни зайци ми опънаха а кучето!
***
Тестът за мъжество е следния:
1. Окосмяване.
2. Да се отрежат ушите на една мечка стръвница.
3. Да се оправи една японка, която е с черен пояс по карате.

Влезнал французина – отпаднал още на първия етап.
След него американеца – окосмяването добре, ама мечката му разказала играта (изподран, изпокъсан). . .
Накрая се явил нашия човек -българина.
- Съблечете се.
- Ми, аз съм съблечен!
Влезнал при мечката. След десетина минути излиза целия в пот, но доволен и вика:
- Мечката е готова. Къде е сега оная японка дето трябва да и отрежа ушите?

петък, 21 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 253-и!

Синовете на Янукович пробвали да да кацнат във Виена, Австрия обаче ги върнала

Наложените санкции от ЕС за управляващите в Украйна вече изглежда дадоха резултат, макар
и косвен.
Според съобщение на Twitter профила на Евромайдана синовете на украинския президент Виктор Янукович – Александър и Виктор-младши, са опитали да избягат от Украйна и да се прехвърлят в Австрия с частен самолет. Те обаче били върнати обратно още преди да успеят да стигнат и кацнат във Виена.Заедно с тях са били и семействата им.

Според украинския сайт „Обозреватъ” на VIP терминала на летището в Донецк, откъдето е излетял самолетът, са били забелязани и двама депутати от управляващата Партия на регионите.

Изхвърлиха знамето на ЕС от унгарския парламент! Видео

Знамената на ЕС в знак на протест бяха изхвърлени през прозореца на унгарския парламент. Акцията бе организирана от членовете на партия “Йобик” Тамаш Гауди и Балаш Ленхардт.

ВИДЕО


СмЕх

Един ден от седмицата бъди себе си, а останалите 6 дни отново си изграждай авторитета!!!!
***
Надпис в студентска столова: "Не взимайте прекалено много хляб!" Отдолу дописано с молив: "... има в кюфтетата"
***
Скарано семейство не си говорят вече трети ден. Вместо да си говорят, си пишат бележки.
Вечерта мъжът оставя на нощното шкафче на жена си бележка: "Събуди ме утре в седем и половина".
На сутринта се събужда в девет, а на шкафчето си вижда друга бележка: "Ставай, вече е осем без двайсет"...
***
Един нашенец ходил на гости при приятел в Сърбия. Хапнали, пийнали, дошло време да лягат. Сърбина го попитал:
- Брате, дека искаш да спаваш, при беба, или на кухню?
Нашия си рекъл "а бе, какво ми трябва бебе да ми реве цяла нощ" и казал:
- В кухнята.
Сутринта нашия чува, че влиза някой. Отваря очи - страхотна мадама по бельо, отваря хладилника да си вземе нещо. Видяла го тя и го поздравила:
- Добър дан, я съм Беба!
- Добър дан. А, я съм будала.
***
Животът стана като кубчето на Рубик - таман наредиш едната страна и като погледнеш другата.... си е*ало мамата!
***
Влиза един в тоалетната. Свалил си гащите и седнал.
Чува глас:
- Здрасти!
Отговаря му:
- Здрасти!
И още:
- Как си?
И отговаря:
- Ами добре.
- Какво правиш?
- Ами се*а...
И пак чува:
- Айде ще ти звънна по-късно, че тук един идиот от другата тоалетна ми отговаря и той...
***
Предизборни новини:
На следващите избори беше решено да се гласува, чрез СМСси
Следизборни новини:
Водещи:
1. Операторите отбелезаха рекордни продажби на СИМ карти.
2. Всички партии без изгключение имаха много над 100 процента от гласовете.
3. След пребровяане на гласовете се оказва, че в България живеят около 187 500 000 души.
4. Едно детенце от 5 клас изчисли, че избирателната активност е била около 2500 процента и това не е възможно!
5. Партийните лидери заклеймиха, че изказването на детето е погрешно и ще направят нови реформи в образованито, за неговото подобряване.


четвъртък, 20 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 252-и!

Вижте как нашенец си е ремонтирал Lamborghini-то в Лондон:)

Претърпяло инцидент Lamborghini Aventador с български регистрационен номер публикува на своята Facebook страница изданието Аutogespot. Снимките са заснети в Лондон, а причина за популярността им стана изобретателният "ремонт" на автомобила. 

В Украйна заповядаха официално: Да се стреля на месо!


Вижте видео как стрелят по хора по улиците на Киев

Министърът на вътрешните работи на Украйна Виталий Захарченко е съобщил, че е издал
заповед на органите на реда да бъде раздадено оръжие, а също така да бъде позволена неговата употреба, предаде РИА Новости.
 „В рамките на работата на Центъра за борба с тероризма към Службата за сигурност на Украйна съм подписал следните заповеди: на органите на реда да бъде раздадено бойно оръжие и то да бъде употребено в съответствие със закона за милицията в Украйна”, се казва още в заявлението. Преди това на сътрудниците на правоохранителните органи беше позволено да използват оръжие само при самозащита.

Украински и световни медии съобщават за десетки загинали демонстранти в Киев, след като през последните часове размириците ескалираха и се стигна до употреба на огнестрелно оръжие. В медиите и социалните мрежи се появиха кадри, които показват, че силите на реда използват огнестрелни оръжия срещу протестиращите в центъра на украинската столица.

Броят на жертвите от безредиците в Киев достигна 35 души, съобщиха от Министерството на здравеопазването на Украйна. От началото на бунтовете медицинска помощ са потърсили 505 души, като 292 от тях били хоспитализирани. Днес в Украйна е обявен ден на траур за загиналите през последните дни, Броят им тази сутрин беше 28, от които 10 души са служители на реда.

По-рано днес Интерфакс предаде, че жителите на Киев напускат масово десния бряг на река Днепър, а движението по пътищата по левия бряг е затруднено. Киевското метро продължава да не работи въпреки обещанието на кмета да възстанови работата му.

Наземният транспорт също е затруднен. Кварталите в центъра на Киев, в които няма стълкновения, постепенно се обезлюдяват.

Хората, които са освободени от работа по-рано, масово напускат центъра на Киев. Компаниите освобождават по-рано служителите си не само в центъра на града, но и в предградията.
Видео клипове, които показват стрелба по протестиращи в Киев, публикуваха украинското радио "Свобода" и независимата телевизия "Белсат", Беларус.
ВНИМАНИЕ! КАДРИТЕ ПО-ДОЛУ НЕ СА ПОДХОДЯЩИ ЗА ХОРА ПОД 18 ГОДИНИ И ЗА ПО-ЧУВСТВИТЕЛНА АУДИТОРИЯ:

ВИДЕО


Една украинка от Майдана разтърси света с посланието си! ВИДЕО

„Аз съм украинецът, жителят на Киев. И сега съм на Майдана, в централната част на моя град.
Искам да знаете защо хиляди хора из моята страна са по улиците". Така започва емоционалното видео обръщение на млада украинка, което за броени дни завладя социалните мрежи, призовавайки във Фейсбук и Туитър за международна помощ в подкрепа на протестите в Украйна. В него млада украинка казва още: "Искам да знаете защо хиляди хора в цялата страна са по улиците. Има само една причина. Искаме да бъдем свободни от диктатура. Искаме да бъдем свободни от политиците, които работят само за себе си, които са готови да стрелят, да бият, да раняват хората само за да спасят парите си, само за да спасят къщите си." „Искам хората, които са тук, който са горди и достойни граждани, да имат нормален живот. Ние сме цивилизовани, но правителството ни е варварско. Ние искаме съдилищата ни да не бъдат корумпирани, искаме свобода", казва още момичето. Нейният призив към света в прост - споделяйте и говорете, преди да е станало късно. „Знам, че може би още утре няма да имаме телефони, няма да имаме интернет връзка и ще останем сами тук. И може би полицаите ще ни убият един по един, когато настъпи тъмнина. Затова ви моля сега да ни помогнете. Ние носим тази свобода в нашите сърца и умове и сега ви моля да построим тази свобода и в нашата страна. Можете да ни помогнете като разкажете тази история на вашите приятели, споделите това видео, говорите с вашите семейства и правителства, така ще покажете, че ни подкрепяте".

ВИДЕО

На този ден през 2013г. Бойко Борисов подаде оставка

На този ден през 2013г. премиерът Бойко Борисов депозира оставката на правителството.
"Властта ми е дал народа, днес му я връщам", каза премиерът, според когото не било редно да има ограждения около параламента и полицията да се бие с протестиращи. Жестът на Борисов хвана неподготвени и дясната, и лявата опозиция. Първите са в дълбока криза и полуразпад, а левите още не бяха сформирали листи.
Днес една година по-късно отново има протести и ограждения пред парламента, но правителството на БСП и ДПС не мисли за оставка.

СмЕх

Шофьорът на камиона, сменяйки гумата в студената зимна нощ, си мислеше:
- По дяволите! Казваше ми мама: учи, сине, да станеш гинеколог - и парите ти в джоба и ръцете ти на топло...
***
Жените, които нямат късмет с мъжете, не знаят какъв късмет имат всъщност!
***
Момичета, идва пролетта, време е за разделно хранене.
Сутрин-закуска с Иван, обяд- с Георги, вечеря- с Митко.
***
Състезание по точна стрелба.
Първият улучва кибритена кутия от двеста метра.
Вторият похвърля две монети във въздуха и ги продупчва точно в средата.
Всички очакват изстрела на третия.
- Ей, чувате ли, комар?
- Чуваме.
Изстрел! Комарът продължава да бръмчи.
- Не улучи! Не улучи! Ей го къде лети.
- Че лети, лети, но да се размножава няма да може...
***
- Какво е отпуска?
- Това е период от годината, който превръща уморения човек в напълно изтощен.
***
Кавга между две съседки:
- Ти си крава!
- А ти даже на крава не приличаш!
- Кой ма, аз ли не приличам???
***
– Докторе, всеки ден ходя до магазина за ракия. Шопинг маниак ли съм?

сряда, 19 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 251-и!

Протестъри викат "Оставка" на властта пред паметниа ка Апостола

Протестиращи са се събрали извън металните заграждения на заградената зона около паметника на Васил Левски в столицата и периодично скандират "Оставка!". Възпоменателната церемония до момента преминава без екшъни, предава репортер на БЛИЦ.
 Водеща на церемонията, на която присъстват много граждани, е актрисата Силвия Лулчева. Тук са председателят на парламента Михаил Миков, президентът Росен Плевнелиев, вицепремиерът Цветлин Йовчев, министърът на отбраната Ангел Найденов, столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Засилено е полицейското присъствие В целия район около паметника, както и по околните улици, има засилено полицейско присъствие. Въведени са ограничения за движението. Гвардейски почетен караул по разпореждане на министъра на отбраната Ангел Найденов ще останат и след края на официалната церемония в 19.00 часа.

Te осъдиха Левски на бесило

Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, Хаджи Мануил (Мано) Стоянов, Петър (Пешо)
Тодоров – Желявеца и Мито Панов Каймакчийски – това са четиримата българи включени в съдебната комисия, осъдила преди 141 години Левски на смърт чрез обесване.

Портрети им ги няма в учебниците по история, но сигурно биха оглавили класацията за най-прокълнатите българи. До наши дни са запазени образите на първата трима първенци - Хаджи Иванчо Хадживеличков Пенчович, член на държавния съвет към империята. По-късно след освобождението той се оказва и един от първите дарители, които дават пари, за да се издигне в София паметник на Левски.

Хаджи Мануил (Мано) Стоянов и Петър (Пешо) Тодоров – Желявеца са били членове на софийския меджилис. Не знаем само как е изглеждал Мито Панов Каймакчийски, член на ръководството на българската църковно-училищна община, но образът му може спокойно да бъде заменен от Юда Искариотски, превърнал се във вселенски символ на платеното предателство. И четиримата влиятелни българи също са получили бели грошове за труда, който са хвърлили по време на съдебния процес срещу Апостола. По някаква зла ирония винаги забравяме за предателите, сякаш опитвайки се да си самовнушим, че в пантеона на българската слава има само герои. Част от родолюбието е да помним и образите и имената на предателите на героите.

Кървава нощ в Киев!

Снимка: ЕПА
Кървава нощ в Киев. Украинските спецчасти „Беркут” щурмуват протестния лагер на площад
„Независимост” в центъра на града.

Най-малко 21 души -  демонстранти и  полицаи загинаха при сблъсъците.

Над 30 000 души остават на площада в центъра на украинската столица.

Демонстрантите са обградени от над 10 000 полицаи от спецчастите и вътрешни войски.

Протестиращите изградиха барикада от гуми и мебели и я запалиха.

Огънят пречи на полицията да продължи щурма на площад "Независимост".

Окупираният от демонстранти Дом на профсъюзите също е в пламъци.
ВИДЕО НА ЖИВО

СмЕх

Трябваше да изпратим наши роми на олимпиадата. Със сигурност щяха да оберат всичко злато в Сочи.
***
Искам да си хвана някоя умна, красива, много богата, възпитана мадама... та да я питам, ко прай с мен?!
***
Седял си един цар в тронната зала и чул през прозореца викове:
-Айде на хубавите ябълки-и-и-и!
Погледнал – един старец с каруца продава ябълки, а наоколо – тълпа купувачи.
Прияли му се и на царя от плодовете, викнал първия министър и рекъл:
-На ти пет жълтици, бягай да ми купиш ябълки.
Първият министър викнал последния министър и му рекъл:
-На ти четири жълтици, бягай да купиш ябълки.
Последният министър викнал церемониалмайстора и му рекъл:
-На ти три жълтици, бягай да купиш ябълки.
Церемониалмайсторът викнал шефа на стражата и рекъл:
-На ти две жълтици, бягай да купиш ябълки.
Шефът на стражата викнал един стражар и рекъл:
-На ти една жълтица, бягай да купиш ябълки.
Стражарят излязъл и спипал стареца за яката:
-Хей, какво си се развикал? Тука хан ли е или царски дворец? Марш оттук, ябълките се
конфискуват!
Върнал се стражарят и рекъл:
-Ето, шефе, добра далавера. За една жълтица – половин каруца ябълки!
Шефът отишъл при церемониалмайстора:
-Ето, значи, за две жълтици един чувал ябълки!
Церемониалмайсторът отишъл при последния министър: -Ето, за три жълтици една торба
ябълки!
Последният министър отишъл при първия министър:
-Ето, за четири жълтици половин торба ябълки. Какво да се прави, началство, инфлация.
Първият министър се явил при царя:
-Ето, ваше величество, както заръчахте – заповядайте пет ябълки!
Седи царят в тронната зала и мисли: „Пет ябълки – пет жълтици. Една ябълка – една
жълтица. И народът ще се скъса да купува?
-НА ТОЯ НАРОД ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВДИГНАТ ДАНЪЦИТЕ!
***
Между съпрузи:
- Скъпи, дъщеря ни утре ще доведе гаджето си в къщи, за да ни запознае.
- Чудесно, скъпа! Ще го пречукам с някоя сопа!
- Да не си посмял! Ще се държиш по европейски!
- Няма проблеми, ще го пречукам със стик за голф!
***
Ако вашият съпруг хърка шумно, бавно завъртете главата му, докато щракне.
***
В махалата отворили нова кръчма с домашна атмосфера - след като ти сервира, сервитьорката започва да се заяжда.
***
- С тоя моя късмет... записах се за участие в порно филм, дадоха ми ролята на съпругът, който излиза и отива на работа...

вторник, 18 февруари 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 250-и!

Сблъсъци и жертви в Киев!

До сблъсъци между протестиращи и полиция се стигна в центъра на Киев. Демонстрантите се
опитаха да достигнат до сградата на Върховната Рада, където днес се обсъждат промени в конституцията за намаляване на пълномощията на президента. Пътят им обаче беше пресечен от спецчастите „Беркут“ на улиците „Шелковична“ и „Институтска“.

Протестиращите атакуваха кордона на полицията с камъни, а спецчастите отвърнаха със сълзотворен газ.

По покривите на околните сгради има снайперисти, които стрелят с гумени патрони. Протестиращите запалиха камионите на полицията, които са заградили пътя към сградата на украинския парламент.

10 полицаи са хванати в плен. В същото време има и арестувани протестиращи.

Демонстрантите са успели да блокират офиса на управляващата Партия на регионите. Повечето служители в офиса са успели да го напуснат преди нахлуването на протестиращите. Двама служители са хванати в плен - мъж и жена. Задържан е и един полицай.

Участниците в протеста се опитаха да блокират сгради до Върховната Рада като хвърлят димки през прозорците. За да се предпазят, хората, намиращи се в тези помещения, излязоха през прозорците.

Полицаите започнаха да отстъпват от позициите си и да се придвижват към сградата на парламента. Полицията атакува с водни оръдия, а протестиращите продължават да хвърлят камъни.

Един журналист е уцелен с граната. Десетки са ранени, основно с рани по главата.

Протестиращите достигнаха сградата на Върховната Рада и успяха да блокират входа, но полицията ги изтласка и огради Върховната Рада. Част от намиращите се в парламента са изведени от сградата.

Петима демонстранти са загинали, а други 7 души са в критично състояние. Ранени са най-малко 150 души, 30 от които са в тежко състояние.

Властите съобщиха, че е загинал един полицай, който е бил прострелян във врата.

Първоначално бяха затворени четири станции на метрото, включително станцията на Площада на независимостта в центъра на Киев. След това обаче беше преустановена изцяло работата на метрото.

Спецчастите захванаха Европейския площад и изтласкаха протестиращите на Площада на независимостта.

От Министерството на вътрешните работи отправиха на демонстрантите ултиматум за прекратяване на сблъсъците до 18 часа. В отговор демонстрантите призовават към тях да се присъединят още хора, за да защитят позициите си на Майдана. На площада се намират около 20 000 души.

Имейл кореспонденция от шефа на "Труд" : За да изкараме финансиране от Моника - да й внушим, че Донев и Джамджиева са платени от Първанов и Маджо!

Свръхлюбопитна имейл кореспонденция разпространи току-що агенция ПИК.

В кратко резюме, ако писмата са автентични, иде реч за страховито напрежение сред босовете на "Труд" и "24 часа" заради новия медиен проект на Огнян Донев и Светлана Джамджиева "Зебра".
От писмата си личи, че Михалев обмисля как с Гочева да изкарат "финансиране" от Моника Станишева. За целта щели да й внушат, че медийният проект "Зебра" на Донев и Джамджиева е финансиран от Георги Първанов и Маджо?!
Публикувам писмата с оригиналния правопис.

From: Ivan Mihalev [ivan.mihalev@gmail.com]
To: Венелина Гочева
Re: Зебра - "медийното АБВ"

ОБЯВЕНИЯТ ЗА ИВАН МИХАЛЕВ ПИШЕ НА ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА:
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 13:14, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Предадоха ми нещо интересно - Светлана била на някаква премиера преди 2 седмици и цяла вечер хвалела Първанов и обяснявала, че АБВ е новата сила.
 Отговорих им, че самата Светлана е един "медиен Първанов"
 В смисъл, че Зебра е "медийното АБВ" - нещо като втора листа, която се опитва да краде електорат (аудитория) от "Труд" :)
 А иначе - финансовият гръб на Първанов е Валентин Златев. Говори се, че пари дава и Маджо.

ОБЯВЕНАТА ЗА ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА ПИШЕ НА МИХАЛЕВ:
На 4 февруари 2014 г., 13:33, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> написа:
Да. За Маджо си прав, защото Димитър Иванов от Шесто, който жиее с Шаренкоа, много ентусиазирано обясняваше за срещите На Маджо с Любен Гоцев, са просто знак на уважение. Джамджиева е изключително близка с Румен Петков.

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ПИШЕ НА ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 13:19, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Първата недържавна работа на донев е в борда на фирма на валентин златев :)

ОБЯВЕНАТА ЗА ВЕНЕЛИНА ГОЧЕВА ПИШЕ НА МИХАЛЕВ:

На 4 февруари 2014 г., 13:45, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> написа:
А може да вземем анализа на Костов и да го пуснем на 13-а, защото той е доста труден на интервю?
 Sent from my iPhone

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ПИШЕ НА ГОЧЕВА:
On 04.02.2014, at 13:53, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Анализът на Костов е... анализ на Христо Грозев, той ми го изпрати ден по-рано под ембарго
той работи на доброволен принцип за Костов

ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ПИШЕ НА МИХАЛЕВ:
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 14:20, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> wrote:
На доброволен принцио?! Някой ден теябва да ми разкажеш за Грозев - ти очевидно добре го познаваш

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ПИШЕ НА ГОЧЕВА:
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 15:14, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Не бих казал, по-скоро съдбата ме срещна с него (Прокопиева).
Не го виждам с месеци. За последно - ноември или октомври.
 Сега бях помолил да рови около проекта на Джамджиева - за да имаме доказателства да спрем парите (той е близък с Метанов).
 В тази връзка завчера му пратих онези мои находки в регистрите. По този повод той върна изследването
ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ПИШЕ НА МИХАЛЕВ
На 4 февруари 2014 г., 15:33, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> написа:
Ще го пуснем ли?

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ПИШЕ НА ГОЧЕВА
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 16:11, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Изследването е написано на прекалено сложен език. Казах да направят смлян преразказ, който да обяснява на прост език основните изводи. Ще бъде под интервюто и ще се пренася, ако има нужда.

ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ДО МИХАЛЕВ
На 4 февруари 2014 г., 16:28, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> написа:
Добре

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ДО ГОЧЕВА:
Sent from my iPhone
On 04.02.2014, at 16:14, "Ivan Mihalev" <ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Заглавието е: Тинктанковете рамкираха посланията от площада :)

ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ДО МИХАЛЕВ
На 4 февруари 2014 г., 16:32, бЕМЕКХМЮ цНВЕБЮ <VGocheva@24chasa.bg> написа:
Прекрасно!
ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ДО ГОЧЕВА:
<ivan.mihalev@gmail.com> wrote:
Ако искаш, предай на Моника, че Зебрите ще работят за АБВ
 Може да й подхвърлиш моята теза, че Джамджиева прави "медийно АБВ"
Нека не се правят на ударени и да ни подкрепят малко по-осезаемо - с финансиране
 В този контекст - днес на КСНС са решили да се прави медийна кампания за усвояването на еврофондовете. Това е изцяло в полето на нашата инициатива Деветте пътя. Нека бъдат така добри да ни включат в шорт листата поне този път

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ДО ГОЧЕВА:
From: Ivan Mihalev [mailto:ivan.mihalev@gmail.com]
Sent: Sunday, February 02, 2014 1:11 PM
To: Венелина Гочева
Subject: Fwd: Re: текстът за 13-а
Здравей
извинявай че пак те занимавам с тази тема, но има ме е страх, че ще загубим и Весо Стойнев.
Той е доста сдухан от свалянето на статията за Маргарита Попова (виж долната кореспонденция) и няма да се учудя, ако напусне, приемайки офертата на Джамджиева. Още по-тъпото е, че това може да стане по повод свален материал. Предполагам, че допълнително го е разколебал отказът на интервюто с Иван Кръстев, защото стана ден по-рано.
Не знам как да постъпя. Мислейки за репутацията и риска пред вестника от напускането на толкова знакова фигура, реших да ти пиша с молба за съвет.
Знам, че това ти се струва незначително на фона на големите битки, които водиш, и ще предизвика твоето раздразнение, но все пак съм длъжен да ти кажа.
Склонна ли си да пуснем статията с леки корекции - примерно заглавието и някои квалификации в нея?
п.с. днес ако си в редакцията, моля те намери малко време да поговорим на живо

ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ДО МИХАЛЕВ:
<VGocheva@24chasa.bg> написа:
Всяко нещо е важно за мене. Ще опитам да дойда, но ти написах съобщение, че откраднаха на Гочев всичко от един паркинг – ключове от къщи и офиса, документи. Бях тръгнала за редакцията, но се върнах, защото той се занимава с полицията, а аз ще чакам ключаря, за да смени ключоветете поне за в къщи. Това, което ти предлагам, е текстът да е начало на една принципна дискусия, в която да се питаме какви са правомощията и  с какво се занимава вицепрезидентът, а и президентът у нас. Наистина текстът е доста краен, пристрастен, а не принципен. Предложи му такава дискусия, в която неговата позиция да е едната страна, но да търсим и други мнения.

ОБЯВЕНИЯТ ЗА МИХАЛЕВ ДО ГОЧЕВА
From: Ivan Mihalev [ivan.mihalev@gmail.com]
To:  Венелина Гочева
Re: Изключително нагло изявление на Донев и Светлана!
Те са официално до 17-и на работа.
Тоест още три дни.
Затова пише още за нас.
Виж, мисля да не пиша общо съобщение, но да събера хората на нещо като разширена планьорка и да им кажа няколко неща:
- как "успешния" по времето на Джамджиева вестник имаше 4 млн. лева одитирана загуба и натрупани дългове към 27 май 2013 (когато бе освободена)
- как ни е рекетирала за 20 000 лева към платените 80 000 лева компенсация, твърдейки, че няма нищо общо с проекта и ни е плашила със съд
- че Труд продължава да е най-успешният вестник, въпреки тежките удари по репутацията, които тя с нейния чат скандал нанесе на фирмата
 Според мен е добре да им се каже нещо (дори да не е в този дух), защото тези гнусни фрази в прессъобщението демотивират хората.
Добре е да чуят позиция от мен, а не да мълча в такъв момент. Така мисля.
Кажи съгласна ли си? Може да е след втора планьорка, защото после всички ще се разбягат да празнуват
ОБЯВЕНАТА ЗА ГОЧЕВА ДО МИХАЛЕВ
На 14 февруари 2014 г., 12:21, <VGocheva@24chasa.bg> написа:
Не. Все едно, че не знаешза това съобщение. Направете си вестника. А Светослав Метанов какво още прави при нас?