събота, 8 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 268-и!

Оцвети си сам паметника на Съветската армия

Братската могила се превърна в любимо място на бунтари с художествен талант.

8 март - празник на жената!

Днес е 8 март - празникът на жената! Той е свързан с първата масова проява на жени
работнички в Ню Йорк на 8 март 1857 г. По предложение на Клара Цеткин, направено на Втората международна конференция на жените социалистки в Копенхаген през 1910 г., било взето решение всяка година, в една от първите недели на пролетта, да се празнува денят на работничките и на международната им солидарност.
Целта била да се мобилизират широките женски трудови маси за борба за равноправие с мъжете във всички обществени сфери на живота. Това е време, когато жените нямат избирателни права, работният им ден е 10-12 часа, а заплащането им е по-малко от това на силния пол. За пръв път Международният ден на жената се чества през 1911 г. в Германия, Австрия, Швейцария и Дания, а през 1913 г. - във Франция и Русия. В България Осми март първоначално се отбелязва с беседи в тесен кръг през 1911 г., а през 1915 г. е първото публично честване. Като общобългарски празник започва да се празнува след 9 септември 1944 г.

Отначало по предприятия, заводи, учреждения се правят събрания, на които се отчита приносът на жените. След 1960 г. честването взема широки размери и става любим празник на жените от всички възрасти. За децата този ден е празник на мама. Международният ден на жената има влияние върху културата и социалния живот в много страни по света. След Втората световна война в Западните страни празникът има променлива популярност през годините. Най-силното му възраждане е през 60-те години като отглас на феминистките движения за правата на жените.

Особено място му е отделено в Източния блок и Съветския съюз, където 8 март е служил на целите на комунистическата пропаганда. След падането на комунистическите режими празникът често се отрича, забравя се политическия му смисъл и все по-често се празнува като или ден на майката, или като повод мъжете да изразят симпатия, нежни чувства или любов към жените около тях.

Установена е традиция на този ден да се подаряват цветя и малки символични подаръци. 8-ми март намира място и в календара на ООН, като основната цел е да се насочи общественото внимание към проблемите на жените по света - насилие, неграмотност, безработица, неравнопоставеност, трафик на хора, липса на граждански и политически права и т.н.

Феновете на Локо гонят Коко Динев!

Феновете на Локомотив поискаха от клубния президент Константин Динев незабавно да
напусне поста си. След драматичния петък, в който по политически причини бе изгонен административния директор Атанас Узунов черно-белите привърженици излязоха с декларация, в която настояват Динев да се оттегли. Специално внимание в нея е отделено на партията ДПС, чийто представител аплодира уволнението на Узунов. Ето и декларацията:
До ръководството на Локомотив Пловдив и в частност лицето Костадин Динев:
На първо място заявяваме, че не заемаме по никакъв начин страна в отношенията между Вас и Вашите служители. Смятаме, че за да се изчисти изцяло името на Локомотив от политическата помия в Република България, Вие господин Динев трябва да напуснете клуба незабавно! След вчерашното политическо уволнение на един от Вашите служители, Вие си позволихте да замесите и нас привържениците на този велик отбор в интриги, като чрез Вашата декларация хвърляте върху нас клевети подронващи авторитета на нашата общност. Феновете на Локомотив НИКОГА не са били политически зависими! Ние сме граждани на България, които могат свободно да изразяват своята позиция по законодопустимите начини. Именно Вашето вчерашно действие според нас е политическа поръчка. Това, че Вие явно изразявате подкрепата си към ДПС не означава, че ние споделяме Вашето мнение. Нашето търпение към Вас е безвъзвратно изчерпано! Ако Вие си мислите, че докато уреждате мачове на любимия ни отбор в Испания, финансовата обстановка в България се е подобрила, жестоко се заблуждавате.
НАПУСНЕТЕ ЛОКОМОТИВ НЕЗАБАВНО!
До представителите на ДПС в град Пловдив:
Уважаеми господа от ДПС- объркали сте стадиона. Не се слагайте там, където не сте желани! Повече по никакъв начин не си позволявайте да намесвате нашето име с вашата политическа партия!
Клуб на привържениците на Локомотив Пловдив
The Usual Suspects
NUP 1995
GMU
ОТС

СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
Събуждат се мъж и жена на 8-ми март.
Жената, протягайки се сладко:
- Ах, какъв хубав сън имах - ти ми подаряваше за 8-ми март палто и пръстен с диамант! Какво ли означава това?
Мъжът я целунал и казал усмихнато:
- Почакай, довечера ще разбереш!
Вечерта жената се прибрала по-рано от работа, приготвила празнична вечеря, запалила свещи...Идва си мъжа и й подава красив пакет. Тя отваря бързо и вижда книгата "Тълковник на сънища".
***
Трите основни възрасти при жените са детство, младост и „колко добре изглеждате“
***
ИЗ МОДЕРНИЯ РУСКИ ФОРУМЕН ФОЛКЛОР.
Здравейте, това е телефонният секретар на президента на Руската федерация Владимир Путин! За съжаление не мога точно сега да Ви отговоря, извън обсег съм.
Ако искате да се предадете - натиснете 1.
Ако искате да ни заплашите със санкции - натиснете 2.
Ако искате да обсъдим ситуацията в Украйна - натиснете 3
Всички клавиши, с изключение на 1, активират междуконтиненталните термоядрени ракети "Тополь М"!
Успех!
***
Стопанка уволнява прислужницата си и тя преди да си тръгне решила да даде воля на чувствата си:
- А Вашият мъж ми каза, че готвя по-добре от Вас!
Стопанката невъзмутимо мълчи.
- А, и още каза, че съм по-хубава от Вас!
Стопанката запазва спокойствие.
- И това не е всичко. Аз и в леглото съм по-добра от Вас!
- Простете и това ли Ви го каза моят мъж?
- Не, Вашият градинар.
***
На търг в Манчестър богат американец обявява, че си е загубил портфейла, в който има 10 000$, и че ще награди този, който го намери със 100$. От дъното на залата се обажда шотландец:
- Аз давам 150!
***
Две приятелки си говорят:
- Мъжът ми почина пед дни след сватбата!
- Е, поне не се е мъчил много...
***
Гост - човек, дето идва да пие кафе и ти изпива всичката ракия....

петък, 7 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 267-и!

Бойко и Цецо се забавляват, на Меркел не й е до смях...

"Съжалявам, че първата ми проява в новото ми аплоа на фотограф не е толкова успешна ;-)" С тези думи Бойко Борисов публикува днес привечер във "Фейсбук" снимки на канцлера на Германия Ангела Меркел, снимана между Цветан Цветанов и Йорданка Фандъкова.
Лидерът на ГЕРБ и заместниците му са на конгреса на Европейската народна партия (ЕНП) в Дъблин.

Митинг в подкрепа на референдума в Крим:)

БСП изключи Първанов и другари

На пленум на БСП днес от партията бяха изключени Георги Първанов, Румен Петков и други от учредителите на АБВ. Това се случи с 85 гласа "за", 3 "против" и 2 "въздържали се".
Другите изключени са Евгений Желев, кметицата на Перник Росица Янакиева, Ивета Станкова-Пенкова и членове на Инициативния комитет на АБВ - Емил Константинов (бивш областен и общински председател на БСП-Монтана), Владимир Калчев (бивш общински председател на БСП-Добрич), Бойка Арабаджиева (бивш общински председател на БСП-Кирково) и Людмил Веселинов. Като причина за изключването се посочва системно нарушаване на уставните норми, изразяващо се в активна дейност в подкрепа на друга листа, нарушаване на единството и единодействието в партията и неизпълнението на колективно взетите решения.
Прекратено бе и членството на проф. Георги Близнашки за уронване престижа на партията, системно нарушаване на уставните норми, състоящо се в публични изявления и действия срещу партийната политика.

Маскирани в Крим нападнаха български журналист! Ето какво е заснел Кенаров преди да му опрат пистолет в главата! ВИДЕО

Българският журналист Димитър Кенаров е запечатал няколко момента, в които маскирани и въоръжени обират студиото на британски журналисти. Това станало малко преди журналистът да бъде нападнат и да му опрат пистолет в главата. В момента, в който изнасят телевизионното оборудване, са забелязали, че Кенаров снима. Именно това е причината да му бъде взет телефона.
Според интернет изданието glavnoe.ua, нападението е извършено от руски казаци.

ВИДЕО

СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
Между съседки:
-Не смея да се прибера в къщи! Казах на мъжа си, че го напускам. Като излизах, чух от кухнята гръм. И сега не зная дали се е застрелял или си е отворил бутилка шампанско...
***
Социализъм: да нахраним гладния с риба.
Капитализъм, както ни го описват: да не храним гладния с риба, а да му дадем въдица.
Капитализъм, какъвто е наистина: не даваме въдицата, а я продаваме на кредит, без гладния да разбере, че няма достъп до езерото с рибата, нито има билет за риболов, защото и езерото, и рибата отдавна принадлежат на този, комуто той вече е длъжник за въдицата...
***
В далечно село, в кръчмата са се събрали мъже и си пият. Вратата се отваря и влиза млад мъж /нов в селото/. От една маса го привикват да седне при тях и започват да го черпят...
По едно време младежът забелязва няколко мъже, които носят на ръце един мъж, пиян като кирка. Вижда, че го отнасят в съседна стая и пита.
- Къде го отнесоха този?
- Отидоха да го чукат. Тука в селото няма жени, разбираш ли....Ама ти си пий и не обръщай внимание...
......изведнъж младежът отваря очи и вижда няколко селяни, които го носят на ръце...
- Не, не, не искам в другата стая, не ме носете там...- започва да крещи той.
Един от селяните се обажда:
- Успокой се, бе. Ние не те носим в стаята, а те изнасяме от нея...
***
Във всеки от нас дреме по един гений.... За сметка на това, идиота никога не спи
***
"Чак когато комар кацне на тестисите ти, осъзнаваш че винаги има начин за разрешаване на проблеми без използване на насилие." - вероятно Конфуций.
***
Ако на минусите в живота гледате през вдигнат среден пръст - то те ще се превърнат в плюсове.
***
Жена, любопитно разпитва мъжа си:
- Чух, че имаш нова секретарка. На колко години е?
- 20.
- Как се справя с работата?
- Нелошо.
- Кой я назначи?
- Директорът.
- Хубава ле е?
- Не мога да преценя, въпрос на вкус.
- Руса ли е?
- Да.
- Слаба ли е?
- Да.
- Как се облича?
- Бавно... много бавно…

четвъртък, 6 март 2014 г.

Бойко ръка за ръка с Тимошенко! Снимка

Снимка на Юлия Тимошенко, хванала Бойко Борисов за ръката, взриви социалните мрежи.


Кадърът е направен от Статул Карабашев по време на конгреса на ЕНП в Дъблин.

Там Борисов е поздравил Тимошенко за стоицизма и усилията, които е положила да остане близо до Украйна и до народа си, въпреки всичко.

От своя страна Юлия Тимошенко благодарила на Борисов и изразила надежда, че Европа ще помогне на Украйна в настоящата сложна ситуация.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 266-и!

Крим взе решение да е част от Русия

Парламентът на Крим взе положително решение относно влизането в състава на Руската
федерация!

"Полуостров Крим взе решение да влезе в състава на Русия като автономна република". Това съобщение бе публикувано от прес-службата на парламента.

Освен това стана ясно и, че върховният съвет на Крим официално ще поиска присъединяване от президента Владимир Путин и горната камара на руската дума.

Председателят на върховният съд в Крим Владимир Константинов заяви, парламентарните действия трябва да бъдат подкрепени от предстоящия референдум на полуострова. Той ще се състой на 16 март и на него ще бъдат зададени два въпроса:

1. Искате ли Крим да се присъедини към състава на Руската федерация?
2. Искате ли Крим да възстанови конституцията си от 1992-а година и да остане част от пределите на Украйна?

Черни пеперуди полетяха в парламента! Видео

Огромни черни пеперуди полетяха в кулоарите на парламента, веднага щом депутатите излязоха в почивка.

Малко след 11 ч. до масата на журналистите пристигна мъж с маска. Без да казва нищо, той отвори четири кутии, от които полетяха красиви черни пеперуди.

За секунди те станаха център на вниманието както на журналистите, така и на депутатите.

Народният представител на ГЕРБ Снежана Дукова се възмути, заявявайки, че парламентът не е терариум.

Репортерите се опитаха да измъкнат информация от маскирания мъж, но той заяви, че не знае нищо и бързо се измъкна от парламента.

Все още не е ясно кой точно е пуснал човека с пеперудите. Според кулоарен слух обаче акцията цели да направи реклама на телевизионно предаване, което в момента върви в ефир. От НСО заявиха, че маскираният мъж е влязъл в парламента чрез акредитация от Петър Курумбашев (Коалиция за България). Пред журналистите депутатът заяви, че не знае нищо, но каза, че вероятно става въпрос за реклама на предаване, подобно на акциите, които едно време са се правили от "Ку-Ку".

След акцията на квесторите в парламента бяха връчени торби, за да изловят пеперудите, които продължиха да летят из цялата сграда.

Малко след това в парламента пристигна зоологът от Националния природонаучен музей доц. д-р Стоян Бешков. Той обясни, че пеперудите са три вида - "Папилиониде", "Монарх" и "Морфо". Той обясни, че ларвата на една от тях може да бъде отровна, но не и самите пеперуди. Бешков уточни още, че в България такива видове не се отглеждат и предположи, че вероятно са купени от Индонезия, Бразилия или някоя южноамериканска страна.~

Видео


СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
Мъж идва в родилния дом, където го посреща лекар и му казва :
- Имате четиризнаци...можете да скачате от радост...
- Като си ида в къщи ще скачам, понеже сме на осмия етаж.........тука ми е ниско...
***
Неприятностите на дядото започнаха от момента, в който разказа на бабата, че е хванал златната рибка.
Поуката: като си хванал нещо, трай си!
***
- Написах сексуална песен за живота.
-Така ли? Ми, да я чуем.
- Ами ето я:
"Ставам сутрин рано.
Закусвам и отивам на работа.
Работя, работя, работя цял ден и се прибирам.
Вечерям и си лягам.
Всеки ден е така, а пари нямаааа..."
- Добре де, ама къде е сексуалното?!
- Аааа, то е в заглавието. Песента се казва "Да ти е*а и живота"!
***
Не е срамно мъж да плаче
Срамно е ако му се размаже гримът
***
Средностатистическата жена желае да има по-скоро красота, отколкото ум, защото средностатистическият мъж може да гледа по-добре, отколкото да мисли.
***
Хвалят се един на друг строители.
Французина:
- Ние в понеделник в 8:00 почваме да строим фабриката за самолети. В четвъртък вече първия лети към Ню Йорк!
Американеца:
- Това е нищо: ние в понеделник в 8:00 почваме да строим фабриката за танкове. В сряда вечерта първия вече се сражава в Ирак!
Нашенеца небрежно:
- Ние към 9:30 в понеделник почнахме да строим винпрома и в 10:15 всички бяха пияни.
***
- Как реагира организмът ви на ужилване от пчела?
- Почва да псува яко на майка!

сряда, 5 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 265-и!

Вижте часовниците на нашенския Робин Худ- Бареков

Николай Бареков, който вече се изживява като новия Робин Худ и се зарече да служи даром на
народа е опасно изкушен от лукса. Ръчните часовници се оказаха една от маниите на бившия ласкател в журналистиката, която просто граничи с грандоманска парвенющина.
Бдителен гражданин  е успял да събере пет снимки на Бареков и да идентифицира различните часовници на ръката му. Оказва се, че те са от пет реномирани световни марки, а общата им стойност надхвърля 154 хил. Лв.  На снимките лидерът на „Цензурата”, както стана популярна партията му се фука със
следните марки: EuropeanCompanyWatch модел: TornadoF18 Цена: 30 000 лв., Zenith, модел: ChonomasterOpenGrandeDate Цена: 24 000 лв., Parmigiani /произвеждат и такива яхти/, модел: Pershing45 Цена: 40 000 лв., Hublot, модел: KingPowerUnico Цена: 30 000 лв., Hublot, модел: BigBangGold Цена: 30 000 лв.
Оказва обаче, че това е само част от елитната колекция на „слугата на народа”. Твърди се, че има поне още 10 други тузарски часовника, с които може да шашне доста родни олигарси.Путин номиниран за Нобел за мир

Руският президент Владимир Путин е сред номинираните кандидати за Нобелова награда за мир за 2014 г., предадоха Франс прес и Ройтерс.
Същевременно Русия съобщи тази нощ, че е извършила успешно изпитване на междуконтинентална балистична ракета, изстреляна от полигон южно от град Астрахан, предаде Ройтерс, като се позова на руски медии.
Подобаващо отпразнуване на номинацията на Путин за Нобелова награда за мир:)

СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
"Прибира се мъж вкъщи и вижда на масата бележка, на която пише: Отвлякохме тъща ви!!! Ако до 7 дни не донесете 15 000 лева, ще я клонираме!"
***
- Колко недостатъци открихте в новия си апартамент ?
- Засега само един..
- Но това е чудесно ! И какъв е той ?
- Не мога да си отворя входната врата...
***
„Докторе, боли ме ухото!“

2000 г. пр. Хр. – „Ето, изяж тоя корен“

1000 г. сл. Хр. „Яденето на корени е езичество. Кажи тази молитва.“

1850 г. сл. Хр. – „Казването на молитви си е чисто суеверие. Изпий тоя еликсир“.

1940 г. сл. Хр. – „В този еликсир има змийско масло. Вземи това хапче.“

1985 г. сл. Хр. – „Това хапче не е ефективно, изпий този антибиотик“.

2000 г. сл. Хр. – „Този антибиотик е изкуствено произведен. Ето, изяж този корен!“
***
Една млада и хубава монахиня ходила нещо по манастирски дела и на връщане в гората върху нея се мятат двама яки юнака, запушват й устата и й правят няколко тура по пълната програма, след това изчезват в храстите. Младата монахиня се пооправя и се прекръства:
- Благодаря ти, Господи - хем без грях, хем до насита!
***
Опашка в аптеката. Първият клиент си дава рецептата:
- 8,20 лв., моля
Вторият си дава рецептата:
- 10 лева, моля.
На третия:
- 7,50, моля.
Четвъртия клиент изнервен се обажда:
- Господине, всички идваме от един и същ доктор, всички сме с еднакви рецепти, защо едни плащат по-малко, а други - повече?
- Такава ми е уговорката с доктора...
Човекът се ядосал:
- Хайде ми обяснете как лекарството има различна цена?
Всички клиенти започнали да искат обяснение от аптекаря какво означава на рецептата:
"ЗП НКМЕДМКИ ЧП".
Аптекарят обяснява:
- Здрасти, Пешо, Незнам Какво Му Е, Дай Му Каквото Искаш, Чао, Пешо..
***
Марк Твен получил картичка, изпратена за негова сметка от приятел, когото не бил виждал с години. Вътре пишело: "Скъпи друже, уведомявам те, че съм добре и в отлично здраве". След известно време приятелят получил за своя сметка доста тежък колет. Когато го отворил, открил огромен камък, а под него бележка:
"Мили приятелю, този камък падна от сърцето ми, когато разбрах, че си добре! Сърдечни поздрави: Марк Твен"
***
Старец при проститутка:
- Вътре ли е?
- Не!
- Баси, и отвън го няма!
***
Жената е пълна противоположност на кучето!..... То всичко разбира, но нищо не може да каже...

вторник, 4 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 264-и!

Новият политик с нова луксозна къща! Снимки

От Нова година новият политик Николай Бареков обитава нова луксозна вила в полите на Витоша. Вилата се намира на известната улица „Лешникова гора”, в един от най-престижните райони на столичния квартал Драгалевци.
Тук бяха известните вили на хора от политбюро преди 10 ноември като Огнян Дойнов, Милко Балев и други.
Къщата, която е строена преди 5-6 години, е продадена в края на 2013 г. и веднага след това в двора й са монтирани будка за охрана и химическа тоалетна.
 Пред входната врата от 2 месеца често спират два черни джипа, единият от които КИА-
Соренто, а Николай Бареков се вози в нов модел Рейндж Роувър.
Според търговци на недвижими имоти вилата, което е с видима РЗП около 400-500 кв.м. струва над един милион лева.

Охраната е много засилена, коментираха съседите, които дори описаха как сутрин са виждали Бареков да излиза от двора към улицата като отстрани гардовете го закриват с одеало.
Споре запознати имотът е закупен от фирма и е предоставен на Бареков за ползване под наем.

Парламентът надцака Плевнелиев

Депутатите отхвърлиха ветото на президента върху текстове от Изборния кодекс.

Това стана с приемането наново на Изборния кодекс.

„За“ гласуваха 138 народни представители, „против“ – 80, без въздържали се.

Всички от ПП ГЕРБ гласуваха против. Останалите депутати са за повторно приемане на текстовете от новия Изборен кодекс.

Путин нареди: Връщайте се, ученията бяха успешни!

Президентът на Русия Владимир Путин, който е и върховен главнокомандващ на въоръжените сили, нареди на военнослужещите, участващи във военни учения в Украйна, да се завърнат по местата на постоянна дислокация. Това съобщи пред журналисти прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от РИА Новости.
Песков посочи още, че военните учения, които Москва отрича да са свързани със събитията в Украйна, са били успешни. Военните маневри се състояха в западна Русия, включително в район, който граничи с Украйна.

След като Сергей Шойгу стана министър на отбраната през ноември 2012 година, през 2013 година министерството възобнови практиката на внезапни проверки на руската армия, за да може да се оцени нивото на бойната й готовност.

На 30 октомври под ръководството на Владимир Путин е била проведена внезапна проверка на ядрения арсенал, въздушно-космическата отбрана, флота и авиацията.

СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
Една жена умряла и се качила при Свети Петър. Започнала да се оглежда наляво-надясно.
- Добър ден, дъще. Търсиш ли нещо?
- Търся мъжа си. Почина преди 5 години. Как да го намеря?
- Как се казва?
- Киро.
- Много Кировци има тук. Нещо по-конкретно за него?
- Ами преди да умре ми каза, че колкото пъти му изневеря, толкова пъти ще се преобърне в гроба.
- А така кажи де! - зарадвал се Свети Петър - Знам го. Киро Пумпала му викат...
***
Една блондинка чака на светофар и едно циганче и чисти стъклото. Дава му 1 левче и тръгва. На другия светофар пак същото циганче отново и чисти стъклото. Отново му дава левче. След, като се потретила случката тя му казала "ще ти дам 10 лева, ако ми кажеш как успяваш да си винаги 1 светофар пред мен!" Циганчето отговаря "Ако ми дадеш 20 лева ще ти кажа как да излезеш от кръговото!"
***
Между приятели:
- Защо толкова те харесват жените?
- Защото съм умен, добър и хубав.
- А защо не се жениш?
- Повтарям ти, защото съм умен…
***
КАК МРАВКАТА ГУБИ МОТИВАЦИЯ ЗА РАБОТА...
"Всеки ден, малката Мравка пристигаше рано на работното си място и започваше да работи. Произвеждаше и беше доволна. Шефът – Лъвът – се учудил, че мравката работи без надзор.
„Ако тя произвежда толкова без надзор, не би ли могла да произвежда повече, ако е под нечий надзор“? – замислил се той.
Така той нае една Хлебарка, която имаше голям опит като надзорник и изготвяше чудесни доклади.
Първото решение на Хлебарката бе да въведе контрол на достъпа за Мравката. След това на Хлебарката ѝ бе нужна секретарка, за да ѝ помага с изготвянето на докладите и тя нае един Паяк, който освен с архивите, се занимаваше и с контрол на телефонните разговори. Лъвът бе очарован от докладите на Хлебарката и я помоли и за графики на производството и анализ на тенденциите, за да ги представи на срещи, специално организирани за тази цел. За тази цел на Хлебарката ѝ купиха компютър, лазерен принтер и бе наета една Муха, която да ръководи отдел информатика.
Мравката, доскоро продуктивна и весела, бе отчаяна от толкова хартии и срещи, които ѝ заемаха цялото време! Лъвът стигна до заключение, че е дошъл моментът да се създаде длъжност отговорник за сектора, където работеше Мравката. Постът бе поверен на един Щурец, чието първо решение бе да закупи килим и ергономичен стол за бюрото си. Новият отговорник, Щурецът, също имаше нужда от компютър и асистентка (която взе от предната си служба), за да му помага да подготвя стратегическия план за оптимизиране на работата и да контролира бюджета за сектора, където работи Мравката, която на този етап вече не се забавляваше и с всеки изминал ден се ядосваше все повече.
По същото време Щурецът убеди Лъва за абсолютната необходимост от проучване на средата. След като проучи работната натовареност, Лъвът забеляза, че секторът на Мравката не произвеждаше вече колкото преди. Той нае един Бухал – известен консултант – да осъществи одит и да предложи решения. Бухалът изкара три месеца в офисите и направи огромен доклад, в няколко тома, със заключението: „Има много персонал в това предприятие“.
Познайте първо кого уволни Лъвът?
Мравката, естествено, защото тя „проявява липса на мотивация и конфликтно поведение!!!"
***
Отишъл един фермер при сексолог, седнал и държи една диня в скута си:
- Докторе, вече доста време правим секс с нея, а не мога да й намеря G точката!
- Но, тя, динята няма... такава, господине...
- Ама вие, докторе, какво си помислихте? Че съм някакъв извратеняк ли? Динята за вас съм я донесъл! Аз за козичката говорех...
***
Баба разпитва внучето си:
- Какво ти подари Дядо Коледа?
- Играчка с батерии.
- А на мама?
- И на нея...
***
Фейсбук остава на второ място в класацията за кратки съобщения. Първа позиция все още държи средният пръст...

понеделник, 3 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 263-и!

Орешарски бе силно освиркан на Шипка! Видео

Премиерът Пламен Орешарски бе освиркан на връх Шипка преди да произнесе словото си по повод националния празник Трети март.
"За да пребъде България, е необходимо да работим неуморно за нейното развитие. Това е наша обща кауза. За да я постигнем, нека сме единни поне в нашето родолюбие", каза премиерът. Той неколкократно цитира Иван Вазов като напомни, че името Шипка вечно живей, а "под краката ни днес лежи подвигът на младите опълченци, които венчаха България с лаврови венци и се бориха, за да бъдем свободни".
"В своята 13 вековна история България неведнъж се е възраждала след времена на тежки изпитания. Във всяка епоха са се раждали достойни синове и дъщери, които са отдавали живота си за свободата на Отечеството. Този силен дух, който и днес усещаме на Шипка, ме кара без колебание да повторя, че "Българин да се наричам - първа радост е за мене", каза Орешарски.

ВИДЕО

Григор Димитров в общ клип с Новак Джокович, Рафаел Надал и Анди Мъри в подкрепа на Украйна! Видео

Григор Димитров се включи в инициатива на световния тенис елит в подкрепа на Украйна.
16-ият в световната ранглиста застана редом до най-големите имена в спорта - Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри, за да демонстрира желанието си за мир в страната.

"Аз съм Григор Димитров и искам да подкрепя хората в Украйна и да призова за мир", заяви Гришо.

Инициативата вероятно е по идея на украинеца Александър Долгополов, който излиза първи във видеото.

ВИДЕО


Изтребители, кораби, бронетехника около Крим

Въоръжени руски военнослужещи са завзели повечето стратегически военни обекти в Крим,
съобщава „Радио Свобода”. В последните часове е бил блокиран Керченският отряд на морската охрана от държавната гранична служба. На руския бряг на Керченския пролив, който отделя Крим от Русия, се забелязва концентриране на бронирана техника, предава Ройтерс, като се позовава на украинската гранична служба.
Ситуацията в украинския флот е напрегната. Кримски военнослужещи съобщават, че главната тактика е да не провокират добре въоръжените руски войници. В случай на нарушение от тяхна страна, обаче, те били готови да се защитят.

Имало е опити на руски военни да завземат територията на базите на отряд на морската пехота във Феодосия и на отряд на бреговите войски в Перевалск.

Въпреки официалната забрана, през нощта във въздушното пространство на Украйна са навлезли група руски бойни самолети, събщава агенция е-Крым.  Два руски изтребители Су-27, излетели от Краснодар, са прелетели от руската граница до района на Мелитопол. Те са били прихванати от два изтребителя Су-27 на Въздушните сили на Украйна.

По време на радиообмена руските пилоти са заявили, че „до целта им има 80 км”. След това руските самолети са напуснали украинското въздушно пространство, но скоро границата са пресекли още два руски изтребителя. За тяхното прихващане също са били вдигнати украински изтребители. В ранното утро на 3 март вторите два изтребителя са напуснали въздушното пространство на Украйна.

Русия е започнала да разполага бронетехника по руския бряг на Керченския проток, който разделя Русия от украинския полуостров Крим, предаде Ройтерс. Украинските служби се опасяват, че Русия може да подготвя десант на Кримския полуостров.

Според тях руски кораби са се придвижили във и около пристанището в Севастопол, където руският Черноморски флот има база. Освен това, руските сили са блокирали мобилната телефонна мрежа в някои части на Крим. От руското министерството на отбраната не са коментирали тази информация.

Честит 3 март!

Днес отбелязваме Националният празник на България - Денят на Освобождението на България
от турско робство и възкресението на българската държава. От 1396 до 1878 година България е била част от Османската империя. В резултат на победата на Русия в Руско-турската война през 1877-1878 г. страната придоби независимост. На 3-ти март 1878 г. е подписан Санстефански мирен договор между Русия и Османската империя.
По силата на Санстефанският договор България се превръща в най-голямата държава на Балканите. В нейните граници би трябвало да се включат Южна Тракия (с достъп до Бяло море), цялата територия на Македония на югозапад и Добруджа на североизток. В западната част на страната е била включена източната част на днешната Сърбия.

Повече ТУК

СмЕх

Всяка сутрин нова порция вицове!
***
Путин обещал да освободи Украйна на 4ти, за да не ни се дублират празниците!
***
Лежа си на дивана , пия си биричката , гледам си мача и изведнъж телефонът звъни :
- Взе ли детето от детската ? Напазарува ли ? Утре мама идва , нали не си забравил ? Защо мълчиш , Стефане ? ..
А аз не съм Стефан , аз съм Кънчо ... И ми стана едно леко на душата ...
***
При психиатъра:
- Докторе, вчера тичах по улиците почти гол, само по чорапи. Толкова ме беше срам…
- Така… Преди случвало ли ви се е такова нещо?
- Да, често.
- И също ли ви беше срам?
- Не, никога.
- Защо тогава ви е било срам този път?
- Единият ми чорап беше скъсан.
***
Защо не ми вдигаш телефона?
- Бях в банята.
- Три месеца?
***
Украинец, който бил в Испания, разказва за коридата:
"Арената такава хубава, на трибуната - испанците такива добри, спокойни... Испанските жени такива хубави, спокойни.... Пуснаха бика на арената - такъв един голям, спокоен.... Тореадорът излезе - един такъв хубав, спокоен...
И изведнъж тореадорът измъкна еднo  комунистическо знаме... И всички полудяха!
***
Разговор с мъж:
- Кафе?
- Може.
- Malibu?
- Да.
- 15 мин.
- Ок
- Ае.
- Ае...

Разговор с жена:
M: Искаш ли да отидем на кафе?
Ж: Кога?
М: Когато искаш, може след 30 мин - 1 час
Ж: Амиии...къде?
М: Ако искаш някъде по центъра
Ж: Амии...ако е на центъра трябва да се оправя...
М: Ами ок, тогава до вас някъде
Ж: Може
М: След 15 мин?
Ж: Ааа поне половин час
М: ?!?
Ж: Трябва да се оправя...
М: Е...ок, в кое кафе?
Ж: Все ми е едно...
М: Ок, тогава в *****
Ж: Ааа там много, много не ми се ходи
М: Ок, кажи в кое тогава ти се ходи
Ж: Амиии все ми е тая, честно да ти кажа
М: Ае остави за друг път...
***
Разговор между приятели:
-Какво прави вчера, нещо интересно?
-Ох, да знаеш снощи, към 3,30 часа, лудият ми съсед, такъв шут наби на входната ми врата, че от стреса си изтървах бормашината...

неделя, 2 март 2014 г.

#ДАНСwithme

Протестът! Ден 262-и!

Искате ли да ви разкажа какво ще стане не с Украйна, а с Русия?

Дмитрий Чернишьов е един от най-популярните руски блогъри.  Късно в събота той публикува
своя коментар "Аншлус" за решението Русия да използва войски срещу Украйна в защита на руски говорящото население и руските граждани в Крим.
Искате ли да ви разкажа какво ще стане не с Украйна, а с Русия?

Отначало ще има красива телевизионна картинка.

Ще има колони от бронирана техника. И жените ще хвърлят цветя под колелата. Ще има тържествен парад. От тълпата ще изтича момиче и на бронята ще качат дете. От всеки прозорец ще виси руският флаг. Старица със сълзи на очите ще говори на смутения войник: "Благодаря ти, сине!". Ще има  тържествена заря.

Мислите, че така ще освободите Крим от фашизма? Не. Така фашизмът ще се окаже в Русия. Защото това е само началото. А знаете ли какво ще последва? Ще последват предавания по телевизията за зверствата на украинските шпицкоманди. За последователите на Махно. За бандеровците. Платените сатирици ще измислят вицове за глупавите украинци. Тъничко ще им се подиграе Ваня Ургант, доста ще се пошегуват в КВН. Малахов ще направи предаване за това как унижават руснаците в Лвов. Във вестниците ще печатат писма от обикновени комбайнери с молба "да се даде отпор и да се поставят на място". Украинските гастарбайтери ще бъдат изгонени от Русия.

А след това ще има терористичен атентат, устроен известно от кого и понятно с чий пари. Рублата ще рухне. По телевизията ще обясняват, че това са дела на Запада, който се бои от нас. На улиците ще се появят казашки патрули. Ще обявят допълнителен набор в армията. Патриотично настроени момичета ще заплюват мъжете в наборна възраст: "Как смееш в такова време да стоиш в тила?". В армията ще започнат всекидневни молебени. Всяка критика към властта ще се приравнява на предателство. Ще започнат нападения над инакомислещите. Ще бъде пренаписан учебникът по история. Ще тръгнат показни съдебни процеси. Ще започне хиперинфлация. От магазините ще започнат да изчезват стоки.

Знам какво ще чуя сега по мой адрес.

Знам, че четири от пет коментара ще са съгласно  спуснатите методични указания.

Но няма да махна нито един от тях.


Важно е - да се вижда как в Русия пристига фашизмът.

Заплашиха Русия да я изключат от Г-8

Държавният секретар на САЩ Джон Кери е осъдил действията на Русия в Крим с думите:
„невероятен акт на агресия”, предаде Reuters. По думите му, руското ръководство е направило „зашеметяващ, но осъзнат” избор, давайки разрешение за военни действия на територията на друга държава. Кери е подчертал, че действията на Русия могат да имат „много сериозни последствия”. Той не е изключил възможността за въвеждане на санкции и икономическа изолация на Русия, изключвай ки я от Г-8. Канада, Великобритания и Франция заявиха, че няма да участват в предстоящата среща на най-развитите икономически държави през юни в Сочи. Осен това, ръководството в САЩ обмисля визови и инвестиционни ограничения. „Не може просто така да се вземат под предлог абсолютно изфабрикувани причини, за да се атакува друга държава през 21 век”, е казал още Кери.
Доскорошният посланик на САЩ в Москва Майкъл Макфол е изразил огромно съжаление от поведението на Русия. В профила си в Туитър той написал, че "образът на нова, пълна с надежди Русия, показан на олимпиадата в Сочи, се срива заради събитията в Украйна". Той се надява, че Русия все пак няма да стреля по украински войници, отчитайки "дълбоките исторически, културни и кръвни връзки помежду си".
Той коментира и аналогията, които правят потребители на Тиутър с американското нахлуване в Ирак, така: Ако смятате, че нахлуването в Ирак е било грешка, не бихте могли да поддържате навлизането на войски в Украйна. Това е безсмилено".

Руски войски блокираха Крим

Всички възможни пътища за влизане в Кримския полуостров са блокирани от руски военни,
които не пропускат дори журналисти, предава segodnya.ua. Руски военни длъжностни лица са конфискували оръжия от украинска радарна база и военноморска база, разположени в Крим, съобщава Ройтерс.
Военните са принудили персонала на базите да премине на страната на „легитимните ръководители в региона”. Източник от украинското военно министерство е подчертал, че руснаците са иззели пистолети, пушки и сандъци с амуниции от радарен пост до град Судак и са ги отнесли с кола в неизвестна посока.

Друга група от руски военни е иззела оръжия от украинска военноморска тренировъчна база в пристанищния украински град Севастопол, където руският военноморски флот също има база.

Коза Ностра – Сицилианската мафия! Структура

При споменаването на думата мафия, може би първата асоциация която човек прави е с името
на Коза Ностра. И това е логично, след като именно те си платиха да си създадат един крайно митологичен образ, благодарение на легендарният филм „Кръстникът”. И въпреки, че това е по-скоро най-дългата реклама в съвременното кино, една част от нещата в този филм са истина. Разбира се гледната точка е крайно неправилна, понеже клана Корлеоне е по-скоро агресора в тази борба за власт, отколкото относително добрият герой. Но както знаем, който плаща, той поръчва музиката. Особено за американски филм. Между другото, Коза Ностра е може би първата организирана група, която стъпва и развива с бесни темпове дейността си в САЩ.

И така, кои са Коза Ностра? Това е изключително силна криминална структура базирана
първоначално в Сицилия. Остров Сицилия. Той се намира точно в най-южната част на Италия, там където върха на ботуша, „подритва” един остров. Този остров се нарича Сицилия. Много често самите италианци наричат сицилианците с един термин, който се превежда като „отритнатите”. Като размери, самият остров е много голям като територия.
Според легендата, тази организация е създадена още през 12-13-ти век. Дори и самите сицилианци реагират с усмивка на тези твърдения, понеже ясно съзнават, че това е по-скоро фолклор, базиран на желанието да демонстрират силата си и факта, че са „най-старата”, респективно най-силната и влиятелна мафия. Дори и да е имало през тези времена „нещо” подобно, то това е било бледа сянка на сегашните структури. Има и още една причина. Сицилианци не обичат неаполитанци ( „меката” на Камора) и понеже и Камората парадира с това как са създадени преди много време ( те твърдят около 15-ти век още) , спора за годините е много интересен. Но е без особено значение, въпреки че се приема, че Коза Ностра е наистина най-старата организирана мафиотска структура в Италия. В превод значи „нашето мислене” или по-скоро „нашето виждане за нещата” ( в контекст … от живота, и самият начин на живот). Съставена е от изключително само сицилианци.
През средата на 19-ти век Италия е в много тежко положение. В началото на века Сицилия е с феодална структура. При присъединяването й към Италия се преминава към модел на т.н. „капитализъм”. Появяват се много нови собственици, болшинството от които обикновени селяни. Те обработват земята с голямо желание понеже я смятат за тяхна. Добивите им и респективно печалбите са добри. Изпитват остра нужда от работна ръка. Големите собственици са относително малко и са съсредоточени предимно в Палермо, най-западната част на острова. Откъде идва проблема обаче? В цяла Сицилия бройката на полицията (доколкото може да се нарече точно полиция) е смешна. Доколкото знам става дума за едва няколкостотин полицаи!!! Това е всичко за целият този остров. Това е смешно количество, смешна бройка. Същото е сякаш в Бургас примерно да има 30 души полиция. Еквивалентно е. Още повече, че те „патрулират” по един , максимум двама. Практически никой не е имал какъвто и да е респект от тях. Те само констатират престъпленията. Резултата не закъснява. Навсякъде където няма дори елементарен контрол, последиците са ясни. Самите сицилианци са такъв тип хора, че гледат по-лесно да си изкарват прехраната. Отделно са и много смесени. Болшинството са престъпници, или ако не са, то стават такива за отрицателно време. Започват масови кражби, масови борби, завземане на територии и стопанства по вторият начин (за тези който не могат да си ги опазят или не плащат рекета), убийства. Това се превръща в ежедневие. Единственият начин да се противодейства е да си под закрилата на някой. Някои от стотиците групировки. Те да те „охраняват”, болшинството от случаите да те охраняват от самите себе си.  Познато звучи нали?
Така се зараждат първите силни кланове. От охрана и рекет се преминава към абсолютно всички типове „бизнес”, от които могат да се изкарват пари. ВСИЧКО, изключения няма.

Условно има едно разделение на местно ниво. Това е изтока и запада, респективно Катания и Палермо. След тези изключително бурни години нещата постепенно се стабилизират и се създава ясна йерархия, запазена почти без изключение до днешно време.

В отделните райони и/или градчета, „шефа” е главата на най-силната и доказана във времето
фамилия. В по-големите градове с течение на времето и разрастването им, има повече от една фамилия. Под него са всички други в строга йерархична структура. Всички са абсолютно и безпрекословно задължени да му се подчиняват и да показват изключителен респект към него и членовете на фамилията му (по кръвна линия). Всичко в този регион, било то малък или голям, се съгласува с „каппогранде”- главата на фамилията. От своя страна, най-главният от фамилията може да има, но може и да избере да няма – т.н. ”дясна ръка”, или „консилиери”. Много важно е да се уточни, че консилиери-то е нещо като „висша дясна ръка”. Той знае всичко, повтарям всичко, без каквито и да е изключения. Представлява човек, за когото е абсолютно доказано, че е безпрекословно верен на фамилията. Би направил абсолютно всичко за клана. „Тестовете” които минава и доказателствата за лоялност са изключителни. Почти не е познат случай на консилиери, което да измени на фамилията. Това се счита за такъв грях, че дори и избиването на фамилията му до „девето коляно” се счита за изключително леко наказание. Той трябва да е човек с детайлни знания във всяка роля от бизнеса на фамилията и в никакъв случай да не е конфликтен. Задължително е да се ползва с огромен респект от всички и за тази цел трябва да е такава личност, че сам да си заслужи това.  Важно уточнение – консилиерито НИКОГА не може да застане на чело на фамилията или бизнеса. Това е категорично забранено. В екстремни ситуации той може да съдейства за организиране на срещи и „полагането” на нов или временен шеф на клана, но никога той не може да е шеф.  Когато консилиерито каже нещо, това е закон и думите му се считат, че излизат от устата на „каппо гранде”.
Когато няма консилиери (най-често понеже не могат да намерят подходящ човек, достатъчно интелигентен и на нужното представително ниво), боса си избира дясна ръка наречена „бастоне”. Бастонето е последната крачка към боса. Уговаря всичко, но участва в бизнеса по-активно и по-често комуникира с долните нива. А там са вече лицата, които се смятат от обществото за „най-просветени” и много рядко някой въобще достига до тях. Това са т.н. „каппо дечина”. Те са „босове” на отделни групи хора, които се считат за абсолютна част от „семейството”. Това важи както за капо-тата, така и за „изпълнителите” – пицонни.  Важно е да се уточни, че това са асоциирани хора, крайни бандити, които полагат страхотни усилия да „влязат в семейството”. Много често „тестовете” включват определен брой престъпления, определен брой убийства и поне три теста за лоялност. Който е бил в такива среди, знае за какво става дума и какво значи определението „тест”.  Самите пицонни пък, имат от своя страна контакти с различни хора. Всичко е в интерес на бизнеса и на „каппо гранде”. Всички в йерархията, които са под пицонни НЕ са част от фамилията и се използват само и единствено за трупане на печалби.

През годините структурата се изменя, но не кардинално. Най-отгоре стоят определен брой фамилии, тоест главите на тези фамилии. Има случаи когато „боса” е един. В цялата история това са едва няколко случаи. Винаги завземането на тази власт е съпроводено с много убийства между клановете и неуредици. Така известният клан Корлеоне наистина е бил един от клановете, които са стоели начело на цялата мафия. Цел, постигната след изключителен брой убийства, а е нужно да се спомене, че името на главният бос, макар и от клана Корлеоне НЕ Е Корлеоне, а Салваторе Риина. И целта им е абсолютно тотална доминация над цялата Коза Ностра. Всичко това идва след разрастването на организацията (най-вече клана Корлеоне) в САЩ и тоталният контрол над пазара на наркотици.
Всичко това идва с дейната подкрепа на евреи от най-висш ранг. Никой не може и да си помисли да навлезе толкова силно и обезпокоявано на американският пазар, без помощ от най-високо ниво. Малко известно е, че самите „аудиенции” при приемането на нови членове са обгърнати с изключителна мистерия и никой не си позволява да говори за това. Единственото сигурно е, че са съпроводени ЗАДЪЛЖИТЕЛНО с кръв, както от страна на новият член, така и от всеки един от настоящите, които присъстват. ВИНАГИ се правят и жертвоприношения на различни животни. Задължително присъства и поне един масон от най-висше ниво.

Друго интересно и важно е факта, че за влизане в Коза Ностра, както между другото и в Камора е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО, освен всички „доказвания на вярност”, този който те представи да е част от клана. НИКОГА не може да се представиш сам или да искаш среща самостоятелно. Трябва да има човек, който да гарантира за теб, както и да те наставлява. Преди, по време и също така след срещата. Това важи и за в бъдеще. Ако новият член, дори и след години, когато вече е „стар” се издъни, първо се иска обяснение от човека, който го е докарал и представил и едва СЛЕД това от „прегрешилия”. Апропо, доста близки са нещата и в българският ТИМ, но това е друга тема.

Хубаво е да се обясни, че поради естеството на времето и самият манталитет на дори всички
мафии в Италия, те без изключение си имат собствени закони наложени от специфичният им начин на живот. Те безпрекословно вярват, че всичко се контролира от босовете на клановете или главният бос (ако го има в момента). Държавата е нещо имагинерно и няма никаква роля в живота на хората от тези региони. Те и се присмиват и не зачитат нейната власт въобще. И това е логично, след като вече трети век си живеят почти изцяло по техните си правила. А те, специално за Коза Ностра са горе долу следните: Никои няма право да противоречи на този, който се явява над него в йерархията. Всички са подчинени на главата на фамилията от региона или на главният бос (ако го има). Всеки който има каквато и да е връзка с полицията, включително и друг член от семейството се изолира тотално. Никога не може да бъде член на Коза Ностра. Контакт с такива хора е абсолютно забранен. Етикета е категоричен относно точността при срещи и разположението. Няма причина, която да бъде оправдание за неявяване на среща или изпълнение на нареждане. Без значение дали си на погребение или се жениш. Жената се уважава до най-висока степен. Въпреки, че трябва да си знае мястото, да уважава работата на мъжа, да НЕ пита и да НЕ мрънка, мъжа е длъжен да и осигури всичко, което тя иска и да се отнася с изключително уважение към нея. Да погледнеш или камо ли да имаш връзка с друга жена, ОСОБЕННО на някой от Коза Ностра, се наказва изключително строго. Убийството е най-малкото. Децата са свещени. Никой, никога няма право да посяга на тях. Единственото изключение е когато се убиват цели фамилии, но заедно, не поотделно. Това са много редки случаи на тотално прегрешили хора. Лъжата в Коза Ностра е тотално забранена. Не може да се лъже никога и при никакви обстоятелства, когато говорят членове на организацията. Излъжеш ли, най-често резултата е убийство.

Има едно определение – закон, което се казва – „Омерта”. Спорен е въпроса кой го налага първи, Коза Ностра или Камора. Това е закон, който гласи, че при НИКАКВИ обстоятелства не трябва да се издава каквото и да било на полицията. Това е закона на мълчанието. За прегрешилите наказанието е смърт. Това е изключително популярен закон, както в Сицилия, така и при съседите от Камора или Ндрагета. Истинските „мафиоти” никога не издават информация без значение какво им се предлага насреща. Готови са да изгният в затвора, но да не предадат някого. И това се счита за абсолютно нормално. Все пак всички мафии са си издействали суверенитет, сякаш са държави в държавата. А и в повечето случай те СА такива наистина. По времето на пребиваване в затвора, мафията се грижи за хората си по всякакъв начин. Както в затвора, където техните хора имат статут на привилегировани, така и за семействата им (ако имат) навън. Сходен с Омерта е и закона за „мълчаливото съгласие” – така известен в Корсика.

По времето на Бенито Мусолини, много малко хора знаят, че именно той се заема със задачата да унищожи Коза Ностра. Въпреки, че на този човек се приписват много неща в исторически план, влиянието му върху проблема Коза Ностра е много силно. Опитва се, и до голяма степен успява да ограничи влиянието и силата на сицилианците. Арестува огромно количество хора, а някои дори нарежда да се убият. Отговора на Коза Ностра е логичен, опитват се да убият колкото се може повече висши полицаи подчинени на Мусолини, но претърпяват голям крах в това си желание. Има много митология около това, какво точно е станало, но сицилианците обичат да се хвалят, че те са в основата на свалянето на Мусолини чрез тяхно дейно участие в момента, когато Мусолини е в една резиденция до Лаго ди Изео. А всичко това било подпомогнато от висши евреи, най-вече от „разузнаването”. Доколко това е вярно и/или е мит, не знам кой може да потвърди. Но поне те се гордеят с „победата” срещу Мусолини и си я приписват почти изцяло на техен гръб.
Има два много силни момента през последните 50 години, когато Коза Ностра има проблеми. Салваторе Риина от клана Корлеоне е преследван от много специален човек. Този човек се нарича Джовани Фалконе. Като малък е бил свидетел на всички типове престъпления на Коза Ностра. Роден е и израснал в Палермо, един от двата най-силни градове на Коза Ностра. Не малко негови приятели от детство стават „мафиоти”, също както и не малко умират. Той е крайно решен да унищожи сицилианската мафия. Нещо което звучи толкова фантастично……
За самите заседания се прави нещо феноменално. Строи се специален съд , специални помещения в сградата. Специални клетки за задържаните, охраната е изключително силна. Армията и специалните части охраняват вътре, отвън, по въздух и вода. Цяла Италия следи случващото се, а Джовани Фалконе е най-обичаният италианец през това време. Именно поради този огромен отзвук, връзките на Коза Ностра не стигат и те не могат да манипулират процеса. Над 90% от задържаните са осъдени. Процеса продължава почти две години. Италия празнува, сицилианската мафия е на колене, Фалконе и екипа му са герои.

Има една приказка обаче: „не се моли да падна, моли се да не стана след това”. Коза Ностра е полудяла. Следват десетки убийства на висши магистрати, политици, конкуренти. Естествено най-желаният човек за мафията е Джовани Фалконе. На Коза Ностра им трябват 3 години за да успеят. През това време са известни поне три случая на опити за убийство на Фалконе. Той обаче е пазен изключително добре от държавата. Отделно е почитан като герой от изключително национално значение от обикновените хора. Логично. Само, че досега почти не са известни случай, някой да се е измъкнал от смъртна присъда, издадена от мафията.

Фалконе обича да сменя маршрутите си постоянно, именно за да обърка евентуалните си убийци. Охраната му е на най-високо ниво. Корлеоне знаят това и няколко години подготвят убийството. Знаят, че при нормални обстоятелства би било много трудно да успеят. При това със 100% сигурност. Затова решават друго. Единственото място, където считат, че могат да успеят е магистралата към летището на Палермо. Там, въпреки охраната Фалконе е уязвим. Как ли? Отговора е със взрив. Не обаче случаен взрив. Риина с помощта на най-близките си хора, изследват възможностите и дори ползват услугите на техен подчинен специалист по строителство. Изчисляват, че „слабото място” на магистралата е около един мост. И решават – ще взривят моста. Задачата на строителният специалист е да определи къде и колко взрив да се сложи. Подготвят всичко и чакат.

Денят е 23 Май 1992 година. Пет дни след рожденият си ден и вече на 53 години, обичаният и боготворен от почти цяла Италия Джовани Фалконе, в компанията на жена си и ескорт, слиза от самолета на Летище Палермо. И тръгва към града. Той едва ли предполага какво ще последва. Едва ли знае и че за последен път вижда неговото родно място. Малко преди отбивката за град Капачи на магистрала А29, при преминаването на колите, с дистанционно управление се активира бомбата. Бомба обаче не е точната дума. За да се застраховат от грешки, от клана Корлеоне, начело със Салваторе Риина, удвояват количеството взрив. Резултата………. такава експлозия, че не само тотално унищожава моста, частта от пътя, колите, хората, Фалконе, жена му, ескорта му и т.н., ами и ПРЕДИЗВИКВА ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ усетено в цяло Палермо!!!! …….. Тишина……..Паника……… Фалконе е мъртъв. Целта е изпълнена. Коза Ностра си го върна. Мафията спечели. Държавата е пак на колене пред тях. Туто финито.
Буквално минути след случилото се новината покосява цяла Италия. Почти всички телевизии спират програмите си. Започва директно излъчване от Палермо. Всички италианци спират работа. Държавата е потресена. Хора от Болцано до Рагуса, от Триест до Каляри, болшинството обикновени италианци са в шок. Героят на Италия е убит. Политиците са си глътнали езиците. Някои генерали от армията искат незабавна намеса. Народа е практически готов за война. Колегите на Фалконе, както и всички полицаи от Сицилия едва се сдържат да не предприемат действия…….  Коза Ностра обаче ликува. Демонстрирала е силата си, а Салваторе Риина е на седмото небе. Той е отмъстил за това което му стори Фалконе. Дори се говори, че е дал незапомнен прием с цел да отпразнува „новината”.

Много скоро след това дясната ръка на Джовани Фалконе, Паоло Борселино дава обширно интервю. Той е на гребена на вълната и ясно показва, че освен че му е ясно абсолютно всичко около Коза Ностра, той ще продължи борбата на най-близкият си приятел Джовани Фалконе. Естествено има подкрепата на почти цяла Италия. Казва обаче и нещо много интересно. А имено, че Коза Ностра подготвя нов политически проект. Този проект се казва „Форца Италия”, а неговата глава е лицето Силвио Берлускони!!! Резултата от това дадено интервю не закъснява. След малко повече от месец Паоло Борселино е взривен в центъра на Палермо!!! 2-1 за Коза Ностра.
Това са методите на Корлеоне. Те по друг начин не могат да се разправят. Държавата обаче демонстрира сила. Почти цяла Италия иска лицето Салваторе Риина в затвора. И го получава.  След малко повече от половин година той е арестуван и осъден на доживотен затвор. „Компания” му правят близки негови хора. С течение на времето, по примера на системата на Фалконе, карабинерите привличат на своя страна други „предатели” от мафията. Резултата е още арести и осъдени. Утешението е на лице. Италия е частично задоволена от резултата. Това обаче е Коза Ностра, а не някоя квартална структура. Боса на най-великата (според тях) мафиотска структура е в затвора. При това за до живот. Войната е спечелена от държавата.  Какъв ли би бил резултата?
Друго което прави като благодарност Берлускони е изкарването от затвора на много голямо количество членове на Коза Ностра. За тази цел използва услугите на три „неправителствени организации” ориентирани към „човешки права”. Всички тези „организации” са про-еврейски, ционистки, използвани като „маша” в ръцете им. Те правили „внезапни проверки” в затворите на база „оплаквания” от затворниците за „нечовешко отношение и условия”. И по една случайност точно членовете на Коза Ностра са „потърпевши” от това отношение. Горките те, живи да ги оплачеш. Резултата обаче е на лице, много абсолютни убийци и членове на сицилианската мафия, спазили етикета за мълчание (Омерта) са изкарани от затворите. Някои поставени под „домашен арест”, някои директно освободени, понеже са „болни” и трябва да се „лекуват”…….

Друго интересно уточнение е, че практически половин Палермо се е преместило в Торино. Този прекрасен северен град, вече не е същият. Местните мразят гостите дошли от сърцето на мафията. Града се променя, естествено в лоша насока. Никой обаче не може да им попречи, те срещат закрила от най-високо ниво. Всичко това е абсолютно умишлено. Местните стават свидетели на „южняшкият” темперамент почти навсякъде. Появяват се информации за искан рекет срещу охрана! Нечувано за Северна Италия и Торино. Наглост!

Много интересен момент е например, когато играят мачове някои от местните Ювентус и най-вече Торино (най-обичаният отбор в Торино) с отборите на Палермо или Катания. ¾ от стадиона е пълен с „местни”……сицилианци, подкрепящи естествено гостите.

И за финал, малко допълнителна информация. По принцип Коза Ностра се мразят с Камора (Неаполитанската мафия). Което обаче не е война. Също така има не малко случаи, когато си помагат или са в близки взаимоотношения. Всичко зависи от контактите между отделните фамилии. Същото важи и за другите съседи от Ндрагета (Калабрийската мафия), с които имат не малко чисто родствени връзки.

В международен план, най-силното поле за изява на Коза Ностра е САЩ. Започват и владеят най-вече Ню Йорк. Всичко това е благодарение на холандски евреи (които практически създават този град) и контактите им със сицилианците на най-високо ниво, чрез висши масони. Другият регион, с когото са в много близки отношения е Колумбия. Оттам е основният път на наркотиците на Коза Ностра.

Италия, мафия, убийства, неписани закони които имат много по-голяма сила от писаните. Омерта, междукланови войни, власт, политици, наркотици, пари, изнудвания и т.н. …….. с други думи Коза Ностра. Since…….. векове…. Made in Sicilia!!!