събота, 17 януари 2015 г.

Моряк починал на кораб в пристанище Варна - наши лекари отказали да помогнат заради чуждия флаг!

Турски моряк е починал вследствие на сериозен инцидент на борда на кораб под турски флаг, чакащ на рейд във варненското пристанище. Случаят е станал на 8 декември 2014 г., но бе оповестен едва вчера.
43-годишният мъж е паднал в хамбара на кораба, а по-късно умира вследствие на инцидента. Незабавно капитанът на кораба е изискал помощ. От Морска администрация са предали сигнала в Бърза помощ през тел. 112, заяви за Радио Варна Валентин Енчев- директор на Морска администрация- Варна. От спешния телефон отговарят, че ще изпратят линейка, обясни кап. Енчев.

„Казах, че ще ги чакаме на Морска гара, за да вземем лекарите, но отговорът бе, че лекарите нямат право да се качват на кораб под чуждо знаме”, разказа Енчев. Директорът на Морска администрация допълни, че е поискал от 112 да му бъдат изпратени разговорите, които са водени в деня на инцидента.

„Това, че досега наши екипи са се качвали досега на кораби и са оказвали някаква помощ не означава,че това е в техните правомощия”, заяви директорът на Спешната помощ във Варна Мая Рашева. Екипът е отишъл, катерът е бил заминал, има някакво разминаване, каза още Рашева.