събота, 7 февруари 2015 г.

Над 5 часа разговари между Меркел, Оланд и Путин

Русия, Франция и Германия подготвят вече документ за практическо осъществяване на
минските споразумения за Украйна, заяви веднага след срещата на Путин, Оланд и Меркел говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. Резултатите и текста ще бъдат обсъдени в неделя по телефона между лидерите на Русия, Франция, Германия и Украйна.

Въз основа на предложенията на Меркел и Оланд се подготвя документ, в който ще бъдат взети под внимание и предложенията на Порошенко, както и всичко, засегнато по време на разговорите днес в Кремъл с добавките на Путин, уточни Песков. След като се приеме текста на документа, той ще бъде предложен на всички засегнати страни в конфликта.
След противопоставянето Москва, Берлин и Париж започнаха процеса по съгласуване на позициите си и изработване на общ, доста съдържателен документ, отбелязва членът на комисията към Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците зад граница Василий Лихачьов.
Президентът на Русия Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Франсоа Оланд направиха сериозна политическа стъпка, започвайки съгласуването на позициите си по Украйна и изработването на документ, който носи не само политически, но и психологически характер, смята членът на комисията към Държавната дума на Русия (долната камара на руския парламент) по въпросите на ОНД, евразийската интеграция и връзките със сънародниците зад граница Василий Лихачьов.

Преговорите, посветени на преодоляването на ситуацията в Източна Украйна, започнаха със среща на лидерите на „четири очи“, без участието на членовете на делегациите или експерти. По-късно Путин, Оланд и Меркел направиха пауза за протоколните снимки, след което разговорите бяха възобновени. Като цяло преговорите продължиха пет часа.