четвъртък, 19 февруари 2015 г.

Ветко Арабаджиев прекръсти "Японския" на жена си

Пловдивският олигарх Ветко Арабаджиев, който в края на миналата година купи Японския хотел в София, в началото на тази година го кръсти на жена си.

Впоследствие след „революцията от 89 година“ за мнозина той стана хотел „Кемпински – Зографски“. Днес обаче той има ново име – хотел „Кемпински – Маринела“, както се казва съпругата на олигарха.

Маринела и Ветко Арабаджиеви са са една от най-успешните бизнес двойки в България. Имат хотели в родния си Пловдив, няколко огромни комплекса в Слънчев бряг, хотел в Пампорово и комплекса „Елените“ до Свети Влас.

Зевзеци се отбелязват, че все пак хотелът все още е „Кемпински – Маринела“, а не „Маринела – Кемпински“, което вече щеше да бъде шок и за международните пазари.

Жената на Ветко Арабаджиев, чиято страст са нестандартните интериозни решения, е оставила отпечатък вурхо доскоро смятания за най-стилен хотел в София. Специфичния вкус на Маринела се проявява най-вече във фоайето, което е украсено с огромни изкуствени бели пауни, разположени сред червени рози. Веднага срещу входната врата те посреща и рекламен автомобил, заобиколен от пернатите.

Освонта тема на разговор на дългогодишните клиенти н Японския напоследък не е само смяната на името му, но и нетрадиционният интериор, който се въприема нееднозначно от гостите му.