сряда, 29 април 2015 г.

Изнасят ТВ 7! Обновява се

Частен съдия изпълнител с полиция е влязъл в ТВ7 и е поискал техниката на телевизията да бъде изнесена.

Пред телевизията дори са пристигнали работници, за да изнесат апаратурата.

Всеки момент се очаква да бъдат спрени сървърите на TV7, което означава, че ще спре ефирното излъчване на медията, пише на сайта на медията.

Извършваме съдебни действия, твърдят част от хората, които са буквално пред студиото на новините, които излъчват в момента.

Скандалът в сградата на TV7 се разраства! Репортери с микрофони и напористи оператори с камери напират да научат истината за присъствието на частния съдия изпълнител Кристина Димитрова, полицаите от 6-о РПУ и хамалите. Всеки момент момчетата в анцузи ще започнат да изнасят техниката на телевизията по опис. Първите охранителни камери вече бяха изкарани от офиса.
Суматохата на бул. "Цар Борис Трети" е пълна - телевизията предава пряко екшъна, но от студиото на NEWS7.

А още по-интересно е, че Камарата на ЧСИ са казали, че при тях няма регистрирана ЧСИ Кристина Димитрова.




Журналистите от TV7 направиха жива верига!


Журналистите от TV7 направиха жива верига пред входа на сградата. Те се опитват да не допуснат вътре хамалите, както и представителите на частния съдебен изпълнител. Сред хората, които подкрепят медията е и Николай Колев-Босия. Той призова свободата на словото да не бъде погазвана и определи действията в TV7 като прецедент.

Журналистите са пред офиса на бул. "Цар Борис Трети". Според техните шефове изземването на сървърите е неправомерно, защото те съдържат интелектуална собственост, за която са платени милиони. На тях са качени архивите на телевизията - предавания, шоу програми и филми. 


"Ще влезем в световните новини", прогнозира Валя Войкова.

Камарата на ЧСИ потвърди: Кристина Димитрова не е в нашия регистър


Кристина Димитрова, както се представи частният съдебен изпълнител пред TV7 не е в списъка на Камарата на частните съдебни изпълнители, потвърдиха от браншовата структура.

Димитрова не фигурира дори като помощник на частен съдебен изпълнител, уточниха от Камарата. В такъв случай резонно възниква въпроса – името ли е друго или българската полиция охранява не когото трябва.

Борисов нареди на Румяна Бъчварова да изтегли полицаите


Разпоредих на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова служителите на МВР да напуснат незабавно офисите и студията на News7 и TV7. Призовавам за спазване на законността и обществения ред. Това съобщи премиерът Бойко Борисов на профила си във Фейсбук.
„Призовавам частния съдебен изпълнител да излезе и да обясни действията си, които са в следствие на съдебно решение, за което, доколкото съм запознат, ръководството на телевизията е било информирано.

Очаквам Радослав Миленков, председател на УС на Фонда за гарантиране на влоговете в банките, да даде повече информация относно процедурата по възбрана, която е наложена от миналата година на телевизията, за това че дейността й се управлява от синдик, а НАП наложи запор заради очаквано публично задължение. Винаги съм подкрепял правото на журналистите да упражняват своята професия и конституционното право на гражданите да бъдат информирани. Само законът ще ни даде свобода, нека го спазваме всички!”, написа още Борисов.


В момента Румяна Бъчварова пристига в сградата на телевизивята.

Бойко Борисов към TV7: Идете си оправете бакиите


„Най-мразя подобни неща – да се струпва полиция по един подобен случай”, заяви Борисов. Той се обърна към представителтие на медиите да си уредят отношенията с Фонда за гарантиране на депозитите, който има отношение към задължението на телевизията към КТБ. „А вие идете и си оправете бакиите”, призова Борисов.

Това заяви самият той в пряко включване по телевизията.

Обновява се!