петък, 10 април 2015 г.

Училищен директор с джакузи в кабинета си

Директорът на бургаското спортно училище Георги Георгиев е поставил джакузи в кабинета си. За това алармираха възмутени учители и служители в учебното заведение. Те споделиха, че Георгиев си позволил волността преди година и сега редовно ползва екстрата в личния си кабинет. Той разпускал в края на работния ден, за да събере сили след изморителни делови срещи и неотложни управленчески решения, съобщава "Трибуна Бургас".
Самият директор потвърди информацията, но даде и своето обяснение за постъпката си.

„Действително в кабинета ми има джакузи. Това обаче стана наложително, защото нямаше къде другаде да го поставим. Преди известно време от Министерството на спорта доставиха съоръжението с цел, то да се ползва от учениците. Ние обаче нямаме собствена база, а тази която ползваме е крайно оскъдна. В моя кабинет имаше най-много пространство и заради това джакузито бе поставено там. То се ползва от спортисти за възстановяване", поясни шефът на Спортното училище пред periscop.bg.

Георгиев бе назначен преди седем години за директор на училището, след като преди това в учебното заведение се водеше тежка битка за мястото, в условията на големи междуособици. Смята се, че за него е лобирало училищното настоятелство, което по това време се оглавяваше от покойният вече бизнесмен Янчо Патриков. Той пък дълги години беше шеф на Мултигруп за Югоизточна България. Патриков е и бивш треньор на убитият през 2003 година бос на групировката Илия Павлов.