петък, 22 май 2015 г.

Започнаха екзекуции в Палмира

В превзетата от Ислямска държава Палмира са започнали масови екзекуции. Първо за били обезглавени 14 набедени от Ислямска държава за сътрудници на режима в Дамаск.
От затвора на Палмира са освободени затворници, които започнаха да празнуват по улиците и да безчинстват.

Силите на Ислямска държава са превзели и ключова рафинерия в района на Хомс и петролно поле.

Сирийската армия призна, че се е изтеглила. Все още няма информация за разрушени археологически паметници и древна архитектура в града, който е на 2 хиляди години.
Падането на Палмира в ръцете на джихадистите от Ислямска държава е голяма трагедия. Това заяви президентът на Франция Франсоа Оланд.
„Ние трябва да действаме, защото под заплаха са не само историческите паметници, но и мирните хора", заяви Оланд.

1 коментар:

 1. Анонимен22 май 2015 г., 8:58

  Оланд вместо да се вайка, е добре да направи нещо за отпор на варварите. Франция има голям опит в организацията на съпротива - може да ползува опита на ветераните от войната.
  Потърпевшите от действията на ИД, които идват с хиляди от тези райони, трябва да се съсредоточават в лагери за подготовка на бойци и да се пращат по местата, откъдето са дошли. Иначе няма да има край - нито за експанзията на терористите, нито за броя на бежанците. С дронове и епизодични въздушни удари по бензиностанции (представени за "рафинерии") нещата няма да се оправят. Необходима е жива човешка намеса - добре въоръжена и обучена. И най-подходящи за целта са именно онези, които на гърба си са изпитали жестокостта на нашественика!
  Както е казал един "когато над главата ти въртят ятагани, ти трябва да отговориш със същото".
  Всякакви други мерки са неефективни. А и някак си не е редно да се пращат войници от Европа и Америка да се бият за други хора, които по същото време се мотаят по улиците на Европа без цел и ясна перспектива за своето бъдеще в чужда държава (с непознат език, обичаи, религия и т.н.).

  ОтговорИзтриване