петък, 15 май 2015 г.

Македонците ни надминаха по компромати! Вижте видео

Никола Груевски
Управляващи и опозиция в Македония подновиха войната с компрометиращите записи, като Социалдемократическият съюз на Македония (СДСМ) на Зоран Заев пусна записи, в които премиерът Никола Груевски си урежда луксозна лимузина с държавни пари, а ВМРО-ДПМНЕ отговори с видео, на което се вижда Заев да иска подкуп от 200 хиляди евро.




В първия разговор Груевски уточнява с Янкуловска какъв автомобил иска точно:


„Искам да бъде последен модел - Full Mercedes. На задните седалки искам да има екрани за малките, абе, да бъде Full. И започвай с процедурата за покупката на колата. Да "разиграем", че става въпрос за кола на МВР. До изборите колата да се води на МВР", казва Груевски, на което Янкуловска отговаря: „Да, да така ще бъде. Колата ще се води на МВР".

След този разговор Янкуловска разговаря с шефа на спецслужбите и братовчед на премиера Сашо Миялков: "Ей, нямаш представа каква фантазия е колата - има и масаж на задните седалки. Няма по-хубава кола в Македония от тази", пояснява Янкуловска в разговора с Миялков. "Супер, №1, перфектен", обяснява Янкуловска.
Понастоящем и Янкуловска, и Миляков вече не са на постовете си, след като премиерът ги отстрани заради провала на спецслужбите в Куманово. При пестрелка с терористи осем полицаи бяха са убити, а 37 - ранени.
Във вторият разговор се уличава лидера на опозицията в подкуп:




Зоран Заев 
Лидерът на Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) е искал подкуп от 200 000 евро.

Срещу него  вече има повдигнато обвинение за искане на подкуп.

От МВР съобщиха, че Заев е искал 200 000 евро от бизнесмен от Струмица, за приватизация на терен. 100 000 от парите били за изграждане на храм в града, а останалите 100 000 за него.