вторник, 12 май 2015 г.

Първи кмет падна!

Георги Георгиев 
След серията от разкрития за нередности при управлението на местната власт по места, "изгоря" първият кмет. Дългогодишният градоначалник на Ботевград Георги Георгиев бе изключен от ГЕРБ днес, съобщиха от пресцентъра на партията. Последната проява на кмета датира от преди седмица, когато репортаж на бТВ показа съмнения за далавера с изграждането на депо за битови отпадъци край града.

От съобщението на ГЕРБ излиза, че Георгиев сам е поискал да бъде изключен. Но пък изрично се споменава каква роля е изиграл председателят на партията - премиерът Бойко Борисов за взимането на това решение.

Ето какво пишат от най-голямата партия в парламета:

"Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ прекрати членството на кмета на Ботевград Георги Георгиев в партията. Това стана с решение на ИК на партията от днес, след като комисията разгледа подадено от Георгиев заявление за прекратяване на членството му по собствено желание.

Георгиев е подал заявлението си днес, само ден след като председателят на ПП ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов обяви в национален ефир, че кметът на Ботевград няма да бъде подкрепен от ГЕРБ на следващите местни избори.

Днешното решение на ИК на ГЕРБ е мотивирано и от принципите на партията да не толерира и по никакъв начин да не разпъва политически чадър над когото и да е, когато са на лице сигнали за нередности или когато предстоят или текат проверки на правоохранителните и всички останали компетентни институции.

От ГЕРБ винаги сме заявявали и отстоявали принципа, че всички трябва да работят, спазвайки нормите на закона, без значение на какъв пост в държавата се намират. От ПП ГЕРБ заявяваме, че решението на ИК за прекратяване на членството на кмета на Ботевград в партията е поредното доказателство, че няма да позволим съмненията около работата или личното благосъстояние на когото и да било да оставят отпечатък върху принципите на партията и нашите членове и симпатизанти."