вторник, 26 май 2015 г.

Юнкер не може да се нарадва на Бате Бойко

Българският премиер Бойко Борисов изпита лично прегръдките и потупванията на председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер. Като за капак Юнкер му увисна на врата, макар и за кратко.

Това става ясно от клип, разпространен от френската телевизионна програма "Канал+" и в. "Либерасион".
Юнкер е застанал в средата. Вляво от него е председателят на Европейския съвет Доналд Туск. Вдясно е Лаймдота Страуюма - премиерката на Латвия, която в момента председателства ЕС и е домакин на форума.

Тримата посрещат лидерите на европейските държави. Нещата бързо започват да излизат извън контрол, става ясно от шестминутния клип на журналиста Ян Барте. Приятелските потупвания на Юнкер постепенно се превръщат в удари и дори в плесници. Всичко това изглежда като закачки със състуденти, коментира "Либерасион".

Още на другия ден след срещата стана ясно, че Юнкер е посрещнал с поздрава "Здравей, диктаторе!" унгарския премиер Виктор Орбан. Гостът отвърнал с: "Привет, велики херцоже!"

Бойко Борисов засега не е коментирал прегръдките на Юнкер. Британският премиер Дейвид Камерън обаче ще помни дълго българския си колега. След срещата се появи клип, в който Камерън заявява, че е омаломощен от прегръдките на Борисов.

Комичните изпълнения на Жан-Клод Юнкер в Рига могат да бъдат сравнени с тези на Бени Хил и Бъстър Кийтън, отбелязва "Либерасион".

На срещата в Рига председателят на Еврокомисията провежда дружелюбни разговори с Камерън и поздравява по същия маниер новоизбрания полски президент Анджей Дуда.

Юнкер обаче все още не е коментирал разпространения клип.

ВИДЕО: Бойко се появява в 3:45 минута