четвъртък, 21 май 2015 г.

МВР разследва Яворов!

Десет души, между които и представители на МВР, знаят предварително отговорите на матурите. В 8 ч. училищата имат паролите за разсекретяване и от този момент поне 800 души са заети с размножаването на въпросите и отговорите.

Други 10 хил. души са  ангажирани с наблюдението на матурата – квестори и училищни злрелостни комисии.

Това разказа в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия зам.-министърът на образованието Ваня Кастрева по повод вчерашните репортажи, в които репортери купуват отговорите на въпросите от матурата.

Цената на верните отговори е между 50 лв. и 150 лв. за един предмет. Срещу тази сума платилият я получава sms. За да сработи този механизъм полагащият изпит трябва да носи два телефона като единият остави, а другият скрие и по-късно при отиване до тоалетната прочете отговорите.
  
Кастрева повтори, че видеонаблюдение се провежда навсякъде, но занапред един човек ще следи какво се случва и в реално време, за да се реагира на момента, ако установи нарушение.

МВР е сезирано за всички нарушения, включително и за профила на  „Пейо Яворов“ във Фейсбук ( виж материал на "Таралеж" от вчера ТУК), създаден ден по-рано, който пожелава успех и добавя многозначителното „Дано сте ме научили добре“.