неделя, 28 юни 2015 г.

Започна "пленума на истината" в БСП

БСП се събира днес на кръстопътен пленум, на който се очакват важни послания в различни посоки. Дори и сред соцактива срещата, която започна в 11 часа е определяна като "пленум на истината".

Предварителната заявка е столетната партия най-накрая да даде честна и обективна оценка на управлението на правителството на Пламен Орешарски.

В дневния ред ще бъде и актуалната политическа обстановка в страната и ще бъде приета предизборната платформа за местните избори наесен.

Червеният форум ще обсъжда и текущия скандал около разполагането на чуждестранни тежки въоръжения и войскови части на територията на България.

Възможно е съставът на оперативното бюро да бъде разширен и в него да влязат Чавдар Георгиев и Карсимир Янков, съобщава Нова телевизия.

Другата интрига около срещата на "Позитано 20" е дали Драгомир Стойнев ще запази зам.-председателския си пост в БСП. Оставката му беше поискана по-рано на Национален съвет на партията с аргумента, че не се е справил с работата си като министър на икономиката и енергетиката в правителството на Пламен Орешарски. Той бе открито посочен от Явор Куюмджиев и Румен Овчаров като човекът, който е прокарвал интересите на Делян Пеевски в БСП.

При влизането си на "Позитано 20" Драгомир Стойнев коментира:

"Нямам проблеми с другарския съд. Винаги съм бил откровен с моите другари. Проблемът е, че едно шумно малцинство е неудовлетворено. Има въпроси от миналото, които е добре да изчистим сега. Готов съм да говорим за истината."