сряда, 3 юни 2015 г.

Държавата срещу игнатиевските джебчийки! Рунд II

Специализирана полицейска операция по установяване и задържане на извършители на
престъпления се проведе в град Игнатиево. Акцията започна рано тази сутрин и се осъществи съвместно с ТД НАП – Варна, РД ДНСК – Варна, служители от Община Аксаково и Жандармерия, под надзора на Окръжна прокуратура - Варна. Осъществени са проверки на 10 адреса в града, на изградените контролно-пропускателни пунктове са проверени общо 124 лица, 28 моторни превозни средства, съставени са 9 акта за установяване на административно нарушение по Гражданска регистрация и 4 акта по Закона за Българските документи за самоличност.
Започнато е и едно бързо полицейско производство за управление на моторно превозно средство без свидетелство за правоспособност. Задържани са 13 души - 11 жени и 2 мъже, които са на възраст от 17 г. до 61 г. Всички те са познати на полицията във Варна. Три от задържаните жени са установени като евентуални извършителки на конкретно престъпление – джебчийска кражба, извършена на територията на I РУП на ОДМВР – Варна.

 Активните действия на полицията по направление на джебчийските кражби продължават. От приходната агенция във Варна допълниха, че се проверява имотното състояние и съответствие на доходите на жители на град Игнатиево. Предвидени са и ревизии за години назад. От 2010 година са били извършени над 7000 проверки, но не може да каже с категоричност дали са били извършвани проверки и на жители на Игнатиево.

Предстои проверка на 14 физически лица от града. В продължение на 1 месец служители на приходната агенция във Варна ще проверяват доходите, имуществото и задълженията на тези хора. След съвместната акция е възможно да бъдат назначени проверки на други лица от Игнатиево. При установяване на нарушения ще последват и ревизии. Лицата ще бъдат проверявани за периода 2009-2014-а година.