вторник, 21 юли 2015 г.

Разкрития: Тъстът на "Ментата" събирал парите от плажа Силистар

Кметът на Царево трябва да освободи достъпа до плажа Силистар и да предприеме мерки за осигуряване на достъп през общинските полски пътища.

Разпореждането е на Регионалната екоинспекция-Бургас, след като миналата седмица експерти установиха, че  ползватели на частни земеделски земи са заели част от плажа, без съгласуване с инспекцията.

Бой на плажа Силистар заради такса за вход

Проверката показва, че от фирмата са представили в община Царево договор със собствениците на имоти за ползването на терените им.

Съгласно договора наемателят ползва имотите за период 1 юли- 30 септември 2015 г. и се задължава да ги експлоатира по предназначение като ги облагороди и огради с временни заграждения, и обособи пътеки за лесно и удобно преминаване на хора и автомобили.

Впоследствие обаче достъпът до плажа се оказва блокиран.

Малко хора си спомниха, че този проблем е от повече от 8 години. Шеф на тази схема е Георги Якимов-тъст на деутата от ДПС Йордан Цонев (Ментата).

Единственият път, който води до плажа на Силистар, минава през имотите на Якимов и на още няколко собственика. При подобни проверки преди 8 години служителите на общината са заварвали самият Якимов да къса билетчетата, но сега към системата за събиране на пари за вход се били присъединили и останалите земеделски собственици, та се редували.

Депутатът Йордан Цонев заяви, че не може да носи отговорност за тъста си. "Напишете, че Цонев не носи отговорност за никого, освен за себе си и семейството си", каза той.