сряда, 12 август 2015 г.

Ветко Арабаджиев не ще да връща японската вишна

Бизнесменът Ветко Арабаджиев обжалва акта, който му бе съставен заради изкореняването на емблематичната японска вишна пред бившия хотел „Кемпински”, пише „Телеграф”. Скандалът с откраднатата вишна избухна преди месец, когато столичани сигнализираха, че вишната е извадена от мястото си и поставена във вътрешния двор на хотела, който вече носи името „Маринела”, след като бе закупен от пловдивския бизнесмен.

От общината обявиха, че не са давали разрешение дървото да се мести, а експерти пък съобщиха, че има риск то да изсъхне заради действията на Ветко. Оказа се, че вишната е била на общинска територия, а бизнесменът го преместил в частния си имот.

Арабаджиев обжалва акта и не смята да връща дървото на старото му място. Той разпространи съобщение, че дървото е прегледано от агроном след преместването му. Според кметът на „Лозенец” Любомир Дреков вишната не бива да се мести сега заради горещото време и опасността да изсъхне, но след няколко месеца трябва да бъде отново пресадено на мястото си.