вторник, 25 август 2015 г.

Изчезналият в Рила Мехмед е открит мъртъв!

От района на издирването на 21-годишния Мехмед от село Света Петка съобщиха, че той е открит мъртъв, предаде bTV. Информацията е неофициална, очаква се потвърждение.
21-годишният Мехмед Али от велинградското село Света Петка  се изгуби край връх Белмекен в Рила.
Младежът тръгнал за боровинки, но така и не се прибрал. Местни доброволци и екипи на Планинската спасителна служба участват в издирването на младежа вече повече от денонощие.

Мехмед бере горски плодове от 10-годишен и познава много добре местността край селото, затова всички са шокирани от неговото изчезване.

"Мъжът е брал боровинки и към 1 часа си тръгва, малко преди майка му и баща му. После той изчезва”, разказва жена от село Света Петка.

Младежът работил в чужбина до преди две седмици. Като се прибрал, си купил кола. Хората твърдят, че е работлив. След като се загубил, първо позвънил на приятели.

"По данни на баща му той е подал сигнал на много близки приятели, които се опитали да го потърсят. Теренът е много труднодостъпен и хората се уморяват. Сменяме се. Мокри са хората”, разказва кметът на селото Али Тебер.

Полицията работи по няколко версии за мистериозното изчезване. Сред най-вероятните са нападение от мечка, убийство по погрешка от бракониери на дивеч или дезориентация в посоките, защото времето е било много мъгливо в планината в събота.