неделя, 9 август 2015 г.

Бареков за себе си: Най-богат без да е бил на власт

Говорейки за себе си най-вече в трето лице, лидерът на България без цензура - Николай Бареков обяви с ирония: той е крадецът от времето на прехода, най-богатият политик без ден във властта, той е страшилището за ГЕРБ.

Бареков бе гост в сутрешния блок на Нова тв, за да разкаже защо за пореден път се отрече от парламентарната група (БДЦ), която влезе в парламента предимно от негово име.

"Първото ми отричане от тази група остана между другото. 10 души влязоха от ББЦ в парламента, 5-ма от партията на г-н Христо Ковачки. Тези хора не са предатели, те напуснаха Бареков най-вече от страх. Имаше брутална кампания срещу мен, дирижирана от ГЕРБ и ДПС - "този ще го махнем, бягайте оттам"", оплака се евродепутатът.

"Тази група още е в парламента и мърси парламентаризма. Нито едно предизборно обещание те не защитиха. Гласуваха 16  млрд. лв. дълг без никой да ги е карал или молил. Те са отишли ей така, да са част от мнозинството. Срамът е мой, отговорността е моя. Нямам намерение да се крия като някаква мишка", обобщи Бареков.

И за пореден път се обяви за "единственият политик в България, който стои на позицията си и не я мени".