понеделник, 16 ноември 2015 г.

Излъга ли Цацаров?

„Разговарял съм с Владимира Янева до момента, в който срещу нея е образувано досъдебно производство“. – коментира миналия четвъртък главният прокурор Сотир Цацаров.

Той не опроверга автентичността на разговорите и дори заяви, че Янева „излагала факти“. В същото време отрече да е бил притискан от Бойко Борисов да „опраска“ Янева.
19 февруари  ВСС отстрани съдийката по предложение на главния прокурор. Цацаров се аргументира с образувано досъдебно производство срещу Янева. На заседанието стана ясно, че на 17 февруари, вторник, прокуратурата е образувала дело по „Червеи“ срещу известни извършители – бивш служител на МВР и административния ръководител на градския съд Владимира Янева.

Така излиза, че Цацаров отрича да е водил разговори с Янева след 17 февуруари.

Съществува обаче признание на Янева пред Ченалова, че Сотир Цацаров лично е говорил с нея на 18 февруари вечерта по телефона. Повод за обаждането е било да и съобщи за образуваното досъдебното производство:

Владимира Янева: „И вече вечерта Сотир ми звъни в 7 или 8 и ми казва: Искам от мен да го разбереш. Утре ти внасям в Съвета, че е образувано… Не, образувано е производство срещу тебе и утре ти внасяме в Съвета отстраняването.“