неделя, 15 ноември 2015 г.

Полицаи в Сан Франциско пребиха наш автоджамбазин! Видео

Квартал Мишън близо до центъра на Сан Франциско. Нощта срещу петък. Млад мъж е настигнат от двама полицаи в пресечка близо до Клинтън парк и улица „Стивънсън“. Те го повалят на земята. Единият му пречи да се изправи, а другият започва да го удря с палката. Чува се „Лягай на земята“. Ударите продължават – общо около 30. После пристигат и други полицаи, а мъжът лежи безпомощен на земята.

Омбудсманът на Сан Франциско Джеф Адачи разпространи вчера записа от охранителна камера, с който се е сдобил след като е бил потърсен от близките на пострадалия – Станислав Петров. Адачи уточнява в канала си в YouTube, че камерата записва през няколко секунди, т.е. боят е продължил вероятно два пъти по-дълго от видното на записа.

В рамките на денонощие полицията в Сан Франциско обяви, че започва разследване на случая. Двамата полицаи са преследвали предполагаем автокрадец от близкото градче Сан Леандро до Сан Франциско. Петров не се е подчинил на заповедите да спре. Накрая се блъснал в друга кола и побягнал към мястото, където е бил пребит, обяснил сержант Рей Кели от полицията в Сан Франциско, цитиран от местните медии.

„Виждате шокиращо и брутално нападение срещу човек, който не се съпротивлява“, казва Тамара Апъртън от офиса на Омбудсмана. „Поразително е как той лежи окърванен на земята, вика за помощ и доста време не я получава“.

Всичко започнало след 1:30 в нощта на четвъртък срещу петък, когато двамата полицаи са патрулирали в района на булевард „Футхил“ в Сан Леандро. Тогава забелязали откраднат чисто нов мерцедес. По думите на сержант Кели, полицаите се опитали да спрат колата. Шофьорът обаче се засилил срещу тях, ударил колата им и ранил единия от патрулиращите.

След това Станислав Петров ударил втора полицейска кола и се опитал да избяга. Така започнало преследването през моста към Сан Франциско. Петров карал с над 160 км/ч.

Полицията по -късно е открила зареден пистолет в откраднатия мерцедес, съобщил Кели. Станислав Петров е бил откаран в болница, а по-късно е прехвърлен в затвор.

"Очевидно сме загрижени за това, което се вижда на записа“, казва Кели. „Наредихме веднага да започне разследване“.

Петров имал богато полицейско досие за притежание на незаконно оръжие.

ВИДЕО