неделя, 31 януари 2016 г.

Танев иронично за Кунева : Тя би се справила и със здравеопазването

Госпожа Кунева е юрист и ще закачи нещата, където и да е. Би се справила и в здравеопазването. Това каза министърът на образованието в оставка Тодор Танев пред Нова тв. Той уточни, че се изразява иронично и добави, че въпреки професионалните качества на вицепремиерката, която беше предложена за негов наследник, "гражданите имаме основание да си кажем думата".

Следващият министър на просветата трябва да се разбира със Съвета на ректорите, с БАН и с профсъюзите. Танев поясни, че е общувал с тях перфектно и иска и следващият министър да е такъв.

Той каза, че при първа възможност ще подаде оставката си. Въпреки това смята, че започнатите дейности в министерството няма да могат да приключат без неговата намеса.

Професорът каза, че не знае напълно какви са мотивите за исканата му оставка. "Мога да подозирам, че е лоша комуникация на министерството с обществеността", поясни той и допълни, че основната атака по медиите не е била към него, а към "някои чиновници в министерството". "Действително имаше такъв момент", каза Танев.