четвъртък, 18 февруари 2016 г.

Московски: Каква страна е Гърция, след като не може да се справи с около 100 пияни фермери

Каква страна е Гърция, след като не може да се справи с около 100 пияни фермери на границата. Не се вижда решения на блокадата на границата. Гръцката страна не отговаря на исканията ни. Това обяви пред Нова телевизия транспортният министър Ивайло Московски.

„Поискахме от гръцката страна на 100 % да се вдигне блокадата и да си изтеглят тракторите. Също така полицията да обезпечи коридор за безпроблемно преминаване, но нямаме отговор”, обясни Московски.
Той добави, че българските шофьори днес ще блокират всички пунктове към Гърция.

„Вечер гърците правят скари, пият и дразнят нашите шофьори. Какво е това? Изцяло подкрепям българските шофьори. Да блокират всичко. Що за отношение показват гърците...”, добави министърът.

След като гърците не спазиха поетия си ангажимент - трите гранични пункта няма да работят, туристите към Гърция да си измислят други маршрути. Това каза министърът на транспорта и информационните технологии Ивайло Московски в предаването „Денят започва” по БНТ. Той посъветва българските превозвачи, които в момента са в Гърция да се приберат през Дойран, Македония.