понеделник, 14 март 2016 г.

За 3 месеца в опозиция постигнахме повече, отколкото за 13 във властта, обяви Радан Кънев

За три месеца в опозиция ДСБ постигна повече, отколкото за 13 във властта, каза днес по Нова телевизия лидерът на партията Радан Кънев. Той посочи, че чрез своите депутати и натиск извън парламента, партията е успяла да постигне спиране на съмнителните обществени поръчки, осуетила е предизвестеният избор на нова КЗК и се е стигнало за серизна работа по отношение на картела при горивата. Единствено по съдебната реформа нямало успех.

Радан Кънев на няколко пъти подчерта, че оставането в Реформаторския блок не значи, че ДСБ не е опозиция. "Не виждам смисъл да слагаме ултиматуми, че ще разрушим блока. Всеки знае, че без ДСБ няма реформаторски блок. Две от партиите в блока - БЗНС и НПСД, извървяха значителен път на еволюция и видяха че участието във властта е парлама. Защо трябва да спрем този процес на узряване в блока", подчерта той

Според Кънев три четвърти от хората в ДСБ са в опозиция и на вчерашния национален съвет е било много трудно да се убедят делегатите да гласуват за оставане в Реформаторския блок. Радан Кънев нарече пълни глупости твърденията, че на вчерашния форум е трябвало да бъде изключен от партията здравния министър Петър Москов.

"И преди, и сега изкючването става от вътрешнопартиен арбитраж. Няма изключен от ДСБ. Темата Москов, извън ДСБ, за нас не съществува", поясни Радан Кънев.

Той допълни, че премиерът Бойко Борисов го приема за враг, защото разбира, че ДСБ е единствената реална алтернатива на ГЕРБ. "Тази алтернатива неизбежно ще прерасне в широк политически съюз", прогнозира Кънев.