четвъртък, 24 март 2016 г.

Последно: Гейска любов, а не бомба е аферата „Плиска“

"Аз не мога да коментирам американските дипломати, но мога да кажа, че в случая такава глупост не им прави чест." Така премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти предупреждението за възможна заплаха срещу градския транспорт при бившия хотел "Плиска" в София, което Държавният департамент на САЩ пуликува на Фейсбук профила си рано тази сутрин. Впоследствие предупреждението бе отменено. От думите на премиера все пак се разбра, че има задържани по сигнала на САЩ.

Борисов бе видимо раздразнен от ситуацията и обвини журналистите, че са създали истерия. На няколко пъти заяви, че говори пред медиите, само заради зрителите.

"На любовна история Вие да предизвиквате такъв терористичен акт, че някой си качил във Фейсбук нещо", обърна се премиерът към журналистите, а след уточнение на репортер, че този някой е Държавният департамент на САЩ, той отговори: "Еми, съжалявам за департамента".

"Една голяма любов предизвика тази истерия", обобщи Борисов. От изказването му се разбра, че сигналът от САЩ е пристигнал вчера (23 март), службите са реагирали и по него вече има задържани. "Оказа се, че е любовна история между еднополови, изчисти се сигналът, задържахме ги", заяви премиерът.