четвъртък, 24 март 2016 г.

Американското посолство предупреди за възможен атентат около хотел „Плиска“в София

Странно съобщение се появи на Фейсбук страницата на Американското посолство в София:

Американското посолство в София е получило информация за потенциална заплаха срещу автобус от неопределена автобусна линия или линии в близост до хотел "Плиска" в софийския квартал "Изток"., става ясно от Фейсбук страницата на дипломатическата мисия.

Отправено е предупреждение към американските граждани да избягват района и да намират алтернативни маршрути за придвижване.

На сайта на пресцентъра на МВР няма информация във връзка с това.

В МВР няма констатирана конкретна заплаха в което и да е място в София, която да застрашава живота на гражданите. Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов пред БНР по повод качената информация на сайта на посолството на САЩ в София за потенциална опасност от атентат в района на хотел "Плиска" в столицата.

След атентатите в Брюксел и след призива на МВР към гражданското общество да обостри своята бдителност има множество сигнали за потенциална заплаха, уточни той. Едно от местата е районът хотел Плиска. Хубавото е, че въпреки повишеното количество на сигнали, няма констатирана конкретна заплаха, каза Костов. Той подчерта, че сигналът за заплаха около „Плиска” е бил подаден на тел. 112.

Коментар от американското посолство: Не коментираме!

Обновена!