петък, 25 март 2016 г.

Динко от Ямбол: Туй са пълни нещастници... тези Хелзинкски комитет...

Туй са пълни нещастници... тези Хелзинкски комитет. И изобщо не ми пука, разбираш ли? Аз съм си достоен българин и съм направил това, което трябва.

С тези думи пред събраната агитка, която го подкрепи днес, Динко Вълев от Ямбол влезе на разпит в бургаската ОДМВР. Няколко негови привърженици се събраха в морския град (въпреки че той е от Ямбол, преписката срещу него е образувана в Средец, б.а.) със скандирания "Българи, юнаци", "Динко е герой", "Долу ръцете от Динко" и др.

Целият Хелзински комитет - трябва да са постави на центъра на София и всеки да мини, да го плюи, призова развълнувана жена на пенсионна възраст пред тв камерите.
По-рано днес от кантората на адвокат Петър Николов съобщиха, че поемат безплатно защитата на "ловеца на мигранти". Новината дойде от сайта на ВМРО. Николов е от Варна и е председател на местната структура на ВМРО в кв. "Аспарухово".

Динко стана известен в края на миналия месец, след като бяха излъчени репортажи за това как е заловил нелегални имигранти на южната ни границата.

В сигнал на Български хелзинкски комитет срещу него до прокуратурата са посочени няколко престъпления според Наказателния кодекс, сред които отвличане, саморазправа, нанасяне на телесни повреди, заплаха със смърт и т.н.

"Още като се разшумя за случая, се свързах с Динко и му заявих, че нашата кантора е готова да го защитава абсолютно безвъзмездно. Подбудите ни са чисто патриотични", сподели Николов.

Той добави, че след като е получил призовка да даде свидетелски показания в полицията в Бургас, Динко се е свързал с него и поискал да се възползва от правна защита.

Пристигането му днес в 13 ч в бургаската полиция се превърна в събитие за местните медии - те чакаха цял час по-рано, строени пред сградата на ОДМВР. Същевременно пред общината се проведе минимитинг на негови поддръжници, които стигнаха с Вълев до сградата на полицията.

ВИДЕО