петък, 18 март 2016 г.

ГЕРБ води кампания за напускането на ДСБ от Реформаторския блок

Поведението на ГЕРБ е финалът на една политика, която водят, за да напуснем Реформаторския блок. Това заяви на пресконференция депутатът от ДСБ Вили Лилков, попитан от журналист дали партията ще оттегли кадрите си от властта, както настояха вчера депутатите от ГЕРБ.

"Работодател им е премиерът и той оттук нататък решава тяхната съдба", посочи Лилков и добави, че във вчерашния списък с хора на ДСБ, заемащи постове в държавата, имало неточности. За пример даде зам.-министъра Христо Ангеличин, който напусна партията през 2012 г., а след това стана част от ДБГ.

"Цялата медийна кампания беше с цел да напуснем Реформаторския блок и той да бъде овладян от Цветан Цветанов (бел. ред. - председател на парламентарната група на ГЕРБ)", добави Лилков. По думите му с действията си партията на Бойко Борисов целят и да предупредят останалите формации в Реформаторския блок какво ги очаква, ако оттеглят подкрепата си към правителството.

Попитан за твърдението на здравния министър Петър Москов, че не е получил покана за заседанието на висшия партиен орган - Националното събрание, в неделя, Лилков отрече и каза, че всеки делегат е бил известен.