неделя, 5 юни 2016 г.

Борисов: Радвам се на Музея на розата и на пожарната в Казанлък

/Таралеж/ 

"Политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има нужда да бъде направено нещо ново."

Това заяви днес премиерът Бойко Борисов по време на откриването на Музея на розата в Казанлък.

Музеят е изграден изцяло с държавни средства в размер на 1 милион лева и се разпростира на площ от 1200 квадратни метра. Предвидени са специална зала за дегустация на аромати, вътрешен двор за демонстрации на процеса на розоваренето, конферентни зали, мултимедийна зала, детски кът и панорамно кафене.

Борисов изрази своята благодарност към посланиците на всички държави у нас, които са сред официалните гости на Празника на розата в Казанлък.

"Радвам се на Музея на розата, радвам се на пречиствателната станция, на пожарната, които направихме в Казанлък, на детските градини и училища, които санирахме. Това правим и във всеки друг град", каза министър-председателят.

Според него политика на правителството е да оказва активно съдействие навсякъде, където има сигнал, че трябва да бъде направено нещо ново.

"Розата е символ и на нашите опоненти. Чудя се защо толкова години те не са се сетили и не са направили всичко възможно, за да направят музей на този символ. Те са добре дошли в този музей, защото той е на всички", каза още Борисов.