четвъртък, 1 септември 2016 г.

МВР задържало "пияницата" Методи Бачев за обида към премиера

Строителният бизнес на Бачев отбеляза осезаем 
ръст при втория кабинет "Борисов".
МВР е задържало шефа на предпочитаната напоследък от управляващите строителна компания "Агромах" Методи Бачев, за да даде обяснения по прокурорска проверка за хулиганство срещу него.

Това потвърдиха от Областната дирекция на полицията в Благоевград с уточнението, че бизнесменът вече е освободен.

Оказва се обаче, че задържането на Бачев е напълно незаконно, тъй като според преценката на държавното обвинение по случая няма данни за образуване на досъдебно производство за хулиганство. Затова и от прокуратурата са наредили на МВР той да бъде освободен.
Повод за привикването му е станал клип, публикуван в регионалния сайт pirinsko.com, в който Бачев е записан да се обръща на микрофон към актьора Красимир Радков по време на събор на село Черниче преди няколко дни с думите:

 "Е, Краси, искам да ти кажа, че кметът на Симитли е е*ал Бойко Борисов, знаеш ли го ти т'ва? Искам с'а да се отпуснеш и да се пра'иш на Бойко Борисов..."

Строителният предприемач е заснет в момент, когато е солидно почерпен, което не остана незабелязано и от самия министър-председател.

Помолен да коментира въпросното видео по време на гостуването му в студиото на бТВ по-рано в четвъртък, Борисов бе лаконичен: "Пияниците могат да говорят каквото си искат. То политиците бръщолевят глупости. А после в съда се чудят как да кажат – извинявай."

"Нито знам, нито ме интересува, нито пияници ми се коментират", добави той в отговор на зрителски въпрос по случая.

Очевидно обаче за МВР въпросът съвсем не е толкова маловажен, след като в рамките на ден след публикуването на скандалния клип, полицията е успяла да издири и задържи Бачев, при това заедно със собственика на местния сайт Иван Хамбарджийски, на когото също са снети обяснения и след това е освободен.

Усърдието в работата на вътрешнотио министерство по този казус сериозно се разминава с друг подобен скорошен случай. Както е известно екип на таблоида "България днес" се оплака, че е бил нападнат, бит и обиждан от Христо Стоичков по време на сватбата на дъщеря му в Етрополе в събота. Въпреки това легендарният бивш футболист все още дори не е викан да даде показания.

Арестът на Бачев покрай "празничното" видео от Черниче не е първият му проблем с разследващите органи.