събота, 24 септември 2016 г.

Открадната е гола статуя на Тръмп в естествен ръст

Гола статуя на милиардера Доналд Тръмп в естествен ръст, изложена в арт зоната Уинуд в Маями, щата Флорида, е открадната тази нощ от неизвестни лица. Според телевизия Дабъл ю Ес Ви Ен, излъчваща от Маями, група мъже натоварили статуята в пикап и я откарали в неизвестна посока. Очевидец успял да заснеме колата на похитителите и сега полицията издирва във връзка със случая собственика й - Педро Алехандро Родригес.

"Някой е решил да направи политически жест със създаването на тази статуя, някой пък - друг политически жест с нейното премахване", цитира телевизията коментар на посетител в арт зоната.

По-рано скулптурата се издигала край местна магистрала, но по искане на полицията била преместена, за да не "отвлича вниманието водачите на амтомобили".

Става дума за една от статуите в естествен ръст, представящи кандидат-президента на републиканците в САЩ в непривлекателна светлина, които са дело на творческия колектив "Индиклайн", обединяващ артисти, музиканти и кинодейци. Те разположиха в началото на месеца творбите си на оживени места в Ню Йорк, Сан Франциско, Лос Анджелис, Сиатъл и Кливланд, предаде БТА.

По данни на телевизия Дабъл ю Ес Ви Ен по-рано е имало опит да бъде открадната и статуя на Тръмп от щата Ню Джърси.