събота, 29 октомври 2016 г.

70 хил. души се очакват на концерта на Слави довечера

60-70 хиляди души се очаква да присъстват на насрочения за довечера от 19:00 часа на "Орлов мост" митинг-концерт на Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд в подкрепа на референдума, иницииран от "Шоуто на Слави", предаде bTV.

"Няма нищо конкретно като заплаха, но при събиране на толкова много хора трябва да предприемем всички мерки, за да може събитието да протече нормално", заяви директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

За събитието е ангажиран целият ресурс на столичната полиция, както и служители на реда от провинцията. "Трябва да покрием и други точки на столицата – уязвими места и възлови кръстовища, където ще преминават хора", допълни той.

На събитието не е желателно да има малолетни и непълнолетни без придружители. От дирекция "Сигурност" към СО съветват да се ползва метрото за придвижване до мястото на концерта.


„Цариградско шосе” вече е затворено до алея „Яворов”. След 16 часа днес се затваря участъкът от бул. „Васил Левски” до „Евлоги Георгиев” и бул. „Евлоги Георгиев” от „Драган Цанков” до бул. „Мадрид”.