неделя, 13 ноември 2016 г.

Борисов: Подавам оставка!

Утре или във вторник подаваме оставката на кабинета в парламента, съобщи премиерът Борисов. Той заяви, че вече има ново мнозинство в парламента според резултатите от президентските избори. Борисов поздрави ген. Радев за победата.


Държава се управлява трудно. Положихме много усилия. 

Управлявахме 2 години, нека сега да управляват другите през останалите 2 години. Благодаря много и на Радан Кънев, който направи всичко възможно, за да загуби център-дясното", подчерта Борисов.

Според него голяма част от народа се чувстват неудовлетворени от политическата класа. Премиерът обяви, че ще се бори да отпадне партийната субсидия, за да не може олигархията да влияе на политическия живот.


"Нека да отидем на мажоритарен вот", призова министър-председателят.


По думите на премиера президентският вот е очертал ново мнозинство - на БСП, ДПС, ДСБ и други. Нека си направят правителство и да управляват. Ако имат нужда от кворум, ние ще им правим, заяви Борисов.


Ще си направим добър анализ и ще потърсим много сериозна отговорност, каза Борисов. Не можем да направим трети компромис - преди две години нап равихме компромис - не се харесвахме нито с Реформаторите, нито с Патриотичния фронт, нито с АБВ. Тогава обаче след Орешарски поехме отговорност, сега другите да поемат.


"Референдумът. Въпреки много условности той ясно показа, че над 3,5 млн. желаят промяна. Свикването на ВНС е задължително. Политическата класа в този си вид нещо не е добре", каза Борисов.

За ВНС се обявиха и от АБВ, и от ДСБ.


"На тези избори хората ни казаха - нещо не е както трябва. Вашите приоритети може би са добри, но явно има други. Разбирам ако беше на кантар да говорим и да търсим варианти. Категорично е желанието на БСП да управлява. Друго правителство на ГЕРБ в рамките на този парламент няма да има", каза Борисов.