сряда, 9 ноември 2016 г.

Доналд Тръмп след минути ще е президент

Доналд Тръмп дръпна пред Хилъри Клинтън на финала след като спечели и щата Флорида. А като взе и 16 електора и от щата Джорджия вече има 238 електори, а демократката - 209. Наистина минути остават до победата му, защото му трябват само още 32 електора. Преброени са резултатите в над две-трети от всичките 50 щата.

Доналд Тръмп е следващият президент на САЩ. Такава е категоричната прогноза на авторитетния вестник "Ню Йорк таймс". Според изданието вероятността милиардерът да влезе в Белия дом е 93 на сто. Друга прогноза на вестника сочи, че кандидатът на републиканците ще има поне 295 електори, а му трябват само 270. Проучването се основава на досегашния ход на изборите в Щатите.

Кандидатът на Републиканската партия е получил и повече от гласовете - 48,5% срещу 47%. За да бъде избран президент обаче, той трябва да спечели 270 места - т.нар. електори - в избирателната колегия.
Прави впечатление, че до този момент милиардерът, кандидат на републиканците, печели в Средния Запад. А за кандидатката на демократите гласуват в източните щати.