събота, 25 февруари 2017 г.

Сблъсъци между местни и природозащитници заради "тричане" в Бродилово

Протест срещу обичая ”тричане” прерастна в сблъсъци между жители на странджанското село Бродилово и природозащитници, пристигнали в селото да изразят несъгласието си срещу проявата на жестокост към кучета, съобщи БНР.

Със заповед на кмета на Царево Георги Лапчев е забранено изпълнението на ритуала, при който хората завързват куче с въжета и го въртят във въздуха.

Жителите на Бродилово отказват да спазват забраната на община Царево за провеждането на обичая. Всяка година в навечерието на Сирни Заговезни, като част от програмата на Кукуров ден, те връзват куче на въже и го въртят над местния вир.

Група украинци, организирани от Светлана Хънт - основател на фондация ”Лъки Хънт“, се обявиха срещу нехуманното отношение към животните.

Украинците носеха плюшени кучета, които да раздадат на местните хора, но това стана повод за пререкания и сблъсъци.
Лидерите започнаха да хвърлят плюшените играчки и да обясняват, че никой няма право да се намесва в местните традиции.

Протестиращите целят да демонстрират на местните, че ритуалът може да се направи и с кукли.

Местните жители обаче са убедени, че природозащитниците не ги е толкова грижа за животните, колкото искат да развалят празника им.

1 коментар:

  1. Аз съм от Съединените щати, съпругът ми ме разведе преди 3 години без причина, направих всичко, което можех да го накарам, но не работех, докато не се срещнах с д-р Агбазара от "АБВАЗАРА ТЕМПЛА" в интернет, който ми помогна да хвърля ре- магията на съюза и в рамките на 48 часа съпругът ми се върна при мен, за да се извини. Благодаря на д-р Бабазара. Свържете се с тази велика играчка за правописа по вашите отношения или брак проблеми на: ( agbazara@gmail.com ) ИЛИ WHATSAPP: +2348104102662.

    ОтговорИзтриване