петък, 24 март 2017 г.

Имаме повече патриоти отколкото граждани! Някои граждани са патриоти и на други държави

Българо-турската граница бе блокирана днес от поддръжници на Патриотите в опит да бъдат спрени автобуси с гласоподаватели от Турция. Организаторите се заканиха да държат блокадата до неделя, когато са парламентарните избори.

Заради действията им днес премиерът е свикал спешно заседание, в което са участвали шефовете на МВР, ДАНС и главният прокурор. След съвещанието правителствената пресслужба обяви, че властите настояват блокадата да бъде вдигната, в противен случай ще предприемат предвидените в закона мерки.

Междувременно блокадата продължава вече четвърти час. Граждани, симпатизанти и
политици от „Обединените патриоти“ продължават да протестират срещу изборния туризъм на границата с Турция, на километър от ГКПП Малко Търново.

Има напрежение между протестиращите и блокираните шофьори, съобщават от полицията. Засега то не е прераснало в сблъсъци. Двамата кандидат-депутати, които организират протеста, обещаха да няма такива. Те пускат коли с деца и тези, които искат да излязат от България.

Втора блокада по пътя при ГКПП "Малко Търново" започна след 11 часа, на километър от граничния пункт. Два автобуса, един микробус и шест леки автомобила докараха протестиращите, а група кукери "гони злите духове". Отново се виждаха и руски знамена при българските патриоти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар