понеделник, 1 май 2017 г.

1 май - червено шествие и нощни вълци

В София се провере традиционният първомайски митинг-шествие на БСП по случай Международния ден на труда и празника на левия печат.

На събитието присъстват партиите от коалицията "БСП за България", водени от лидерът на левицата Корнелия Нинова и други леви формации, представители на КНСБ, Национален синдикат "Защита", граждански и неправителствени организации, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Отечествения съюз, Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите.

Междувременно на Паметника на съветската армия започна митинг-концерт по повод старта на мотопохода "Пътищата на победата" на българското подразделение на прокремълския рокерски клуб "Нощните вълци". Рокерите успяха да поздравяват и лидера на БСП Корнелия Нинова.

В близост до шествието се събраха и група граждани с плакати срещу Путин, Русия и комунизма.

„БСП има мисия, тя има име и това име е справедливост. С вашата сила и с нашата воля ще постигнем тази справедливост,“ това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Нинова се обърна към събралите се хиляди хора в центъра на София с думите: „Много от вас са обезверени. Важното е верни на идеите си да продължаваме напред и така ще постигнем онази България, за която мечтаем – солидарна и свободна“.

Тя посочи, че се опитват да заглушат БСП и да я купят с постове, предава "Фокус". Нинова подчерта, че БСП няма да се поддаде. "Нашата битка не е за един ден, не е, за да се уредим ние и нашите близки. Това е битка за дълъг път. Това е битка срещу крещящата несправедливост, че ако си роден беден, ще умреш 10 години по-рано", каза лидерът на БСП.

Няма коментари:

Публикуване на коментар