вторник, 11 юли 2017 г.

Защо отказах да дебатирам с Петър Волгин

Отказах на Нова отново да "дебатирам" с Волгин по темата за паметника.

Първо, не вярвам, че чрез дебат в студиото на водеща телевизия може да се легитимират действия или думи на един анархокомунист - човек, който подкрепя насилствен или терористичен акт. Неслучайно в медиите има стандарти, които забраняват проповядването или защитата на терористически или насилствени действия.

Да, за мен този акт е акт на терор - независимо от безспорно криминалния му характер, и това, че няма жертви е въпрос на случайност.
Няма нищо общо със свободата на словото. Защото и тя има граници - там, където думите преминават в насилие, в нарушаване на правата на другия.

Второ, това, което Волгин говори, е типичен пример за самозабравил се интелигент шумкарин, който смята себе си за прав, а света за виновен. Нова, пък и всяка друга телевизия гледат да има сеир, защото това продава. Така си мислят, но не си дават сметка за това, че насърчават насилието и подкрепата за такива актове.
Не мога да споря с човек, чиято всяка втора дума е куха пропаганда. Неговите аргументи са кухи, но затова пък мобилизират лумпените.

По темата казуса "кран - паметник" българското общество не може да има две страни, които да дебатират. От едната страна са престъпниците и терористите, от другата са нормалните хора. Както и подозирах, Ани и Виктор нямаха възможност или се въздържаха да модерират и оставиха дискусията да премине в надвикване - това не е моят жанр. Децибелите заглушават аргументите - такива, каквито Волгин няма. Затова бяга в идеологически щампи.

Ако искат да чуят мнението ми, съм на разположение, без да ме балансират.

Защото утре ще започнат да "балансират" с терористи, анархисти, всякакви екстремисти.

Това е само началото. Волгин винаги може да си направи една партия на комунистите и да се бори с капитализма. И тогава ще получи под 1 процент от гласовете, но сега получава 50 и повече процента от медийното време.

Не виждам защо обаче трябва да се промотира с парите на данъкоплатците. Включително моите.

Не се залъгвайте - зад него стои кръг, който го подкрепя, хора, които го финансират.

За това исках да говоря, а не да слушам как справедливото, според него, било легимитимно, въпреки че има решения на поредица от съдилища.

И последно, но го запомнете - действията на Волгин и подпалвачите са част от план за дестабилизация, на поемане на курс към "въоръжена" борба и насилие. Друг начин да ни извадят от ЕС и НАТО няма, а заръката от Москва е такава. Не, няма да излизат в гората, ще водят хибридна вътрешна дестабилизационна "въоръжена" гражданска война.

Това, че БСП мълчи, означава, че няма полезен ход и отговор или обмисля следващия ход след подпалването. А това, че ГЕРБ мълчи, значи, че са уплашени.

Волгин е глезеното дете на българския анархокомунистичекси преход. Нито един друг водещ не е бил смятан за "свещена крава". Махнаха всякакви други водещи от БНР - и десни, и леви, Волгин остава, директорите идват и си отиват.

...

Коментарът е от профила на Илиян Василев във фейсбук.


Няма коментари:

Публикуване на коментар