четвъртък, 6 юли 2017 г.

Любопитно: Любовните мотели на Куба: Държавна услуга за двойки без терен

Кубинските власти решиха да подпомогнат сексуалния живот на гражданите като възродят верига от държавни мотели, в които стаите могат да се наемат почасово. Надеждата е това да помогне за разнообразния любовен живот на кубинците, съобщи официозът "Трабахадорес" в понеделник, 3 юни.

Така наречените "posadas" или "любовни мотели", които осигуряват на двойките стаи под наем за около час, са доста често срещани в миналото на Хавана. До 90-те години на 20-и век те са били нормална част от живота в града, след което са превърнати в домове за пострадалите от природните бедствия.

В Хавана не е лесно да получиш нужното уединение с половинката си, тъй като много семейства живеят заедно. Представители на различни поколения и дори бивши съпрузи споделят общи жилища, заради ограничени финансови възможности и пренаселеност.

Ето защо на все повече граждани се налага да се впускат в актове на интимност по паркове, градинки, тъмни участници, стълбища и други публични места.

Предлагайки достъпна алтернатива, държавата цели да прекрати практиката хората да правят любов на обществени места и да предложи уединение на двойките, които трудно откриват такова в настоящите условия на живот в страната.

Първият мотел, който предстои да отвори врати, ще се намира в столицата Хавана и ще предлага 16 стаи с бани.

Алфонсо Муньос Чанг, директор на компанията, която отговаря за откриването на новия мотел, казва: "Целта ни е да възстановим тази обществена услуга, която има огромно социално значение и в крайна сметка може да бъде и доходоносна."

Първият любовен мотел в католическа Куба се появява в Хавана в края на 19 век. В началото на 70-те години на 20 век пък вече има около 60 такива места само в столицата.

В края на миналия век всички такива мотели са затворени заради "икономически затруднения". Ето обаче, че днес необходимостта те отново да станат част от живота в Куба ги възражда.