вторник, 25 юли 2017 г.

Прокуратурата - на крака в Добрич за "Суджук-гейт"

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, който стана известен със суджуците за премиера, е упражнявал натиск върху свидетели срещу него да не говорят пред разследващите органи. Това каза пред бТВ говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Арнаудова и екип прокурори от звено „Антикорупция” са на място в Добрич, откъдето е депутатът и където се е развивала аферата "Суджукгейт", за да проведат разследване и да защитят свидетелите. Надяват се да привлекат и още свидетели, които са се страхували да отидат до София.

Говорителят на прокуратурата обяви още, че Мартинов е оказвал натиск на бивши служители на МВР, които са уволнени по негова заповед, тъй като отказали да прикрият катастрофа на заместник министър с две жертви. Опитвал да окаже натиск и на окръжния прокурор.

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска в петък имунитета на депутата от ГЕРБ Живко Мартинов. Според разследването народният представител е спекулирал с името на Бойко Борисов и така е успял да се сдобие с 4 тона суджук, 60 кг пастърма и филе „Елена”. Прокуратурата беше категорична, че нито един суджук не е достигнал до министър-председателя.