петък, 1 септември 2017 г.

С парите от Европа фитнес за пенсионери

В малкото кърджалийско селце Брезен възрастните хора се сдобиха с модерна екстра - фитнес на открито. Това не е пример колко е уредена България, а как се харчат европейските пари - без никаква мисъл. 

В малкото селце в община Арден живеят само възрастни хора, като най-младият е на 60 г., деца няма, а училището отдавна е затворено, разказва в свой репортаж бТВ. Но пък в запустелия му двор, между бурените, е изградена фитнес площадка с европейски пари. По всичко личи, че тези уреди не са използвани и вече са започнали да ръждясват.

За хората от селото, в което и най-младите са пенсионери, уредите изглеждат странно. Някои дори не знаят какво означава фитнес.

А и в планината, където физическият труд е ежедневие, да тренираш за здраве на открито си е губене на време.

„Да бяха сложили две три пейки и една беседка за сянка, това щеше да е по- добре, отколкото тези уреди”, казва кметът Мюмюн Юсеин пред бТВ.

„Безсмислено е да се харчат едни пари за неща, от които населението няма нужда. Тези пари могат да се оползотворят за нещо друго – въпрос на креативност е, въпрос на разбиране, въпрос на потребност,” посочва областният управител на Кърджали Никола Чанев.

В Брезен конкретно хората имат потребност от канализация, тъй като такава няма, но за сметка на това пък има фитнес на открито.